Co dělat, když jsou mandarinky kyselé: vyzkoušejte tento trik

Těšíte se na sladké a šťavnaté mandarinky, ale po zakoupení zjistíte, že jsou kyselé? Nezoufejte! Existuje jednoduchý způsob, jak jejich chuť vylepšit.

Trik s mikrovlnkou

Kyselé nebo nedozrálé mandarinky můžete snadno osladit pomocí mikrovlnné trouby:

  • Omyjte mandarinky a udělejte na jejich slupce několik zářezů, aby při zahřívání nepraskly.
  • Vložte je do mikrovlnky a nastavte na maximální výkon po dobu 30 sekund.

Tímto způsobem se sníží obsah kyselin v ovoci, což zlepší jejich chuť. Mějte však na paměti, že zahříváním může dojít ke ztrátě některých prospěšných látek.

Alternativní využití kyselých mandarinek

Pokud nechcete používat mikrovlnku nebo hledáte jiné způsoby, jak využít kyselé mandarinky, zkuste následující:

  • Příprava marinád a omáček: Kyselé mandarinky jsou ideální pro přípravu marinád nebo omáček k masu či rybám. Jejich výrazná chuť dodá pokrmům jedinečný nádech.
  • Domácí limonáda: Z kyselých mandarinek můžete připravit osvěžující limonádu. Stačí přidat trochu cukru, vody a ledu.

Pamatujte, že skladování kyselých mandarinek s nadějí, že časem zesládnou, není efektivní. Pravděpodobně jen vyschnou a ztratí svou chuť. Proto je lepší ihned využít některý z výše uvedených způsobů.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: