Jednoduchý předkrm na sváteční stůl: jak vařit palačinky s červeným kaviárem

Chutné a světlé jídlo bude na svátečním stole vypadat působivě.

Jednoduchý, ale lahodný předkrm palačinek se smetanou a kaviárem bude vynikajícím doplňkem svátečního stolu na Vánoce nebo Nový rok. Jeho příprava je velmi jednoduchá a kulinářská blogerka Daria Dariko ukázala, jak na to nejlepším způsobem.

Předkrm s kaviárem

Ingredience:

Na palačinky:

  • vejce – 1 kus;
  • mléko – 1/2 šálku;
  • voda – 1/2 šálku;
  • mouka – 75 g;
  • cukr – 1/2 lžičky. 1;
  • sůl – 1/2 lžičky;
  • olej – 2 lžíce. 1;
  • soda – 1/4 lžičky.

Na náplň:

  • smetanový sýr – 180 g;
  • kaviár – 80 gr.

Způsob vaření:

  1. Všechny produkty by měly mít pokojovou teplotu. Vejce ušleháme s cukrem a solí, zalijeme vodou, přidáme mouku, zamícháme, přidáme mléko, sodu a máslo. Necháme půl hodiny odležet. Smažte palačinky.
  2. Každou placku rozkrojte napůl, přidejte smetanový sýr a srolujte jako šneka, jako na videu. Zajistěte špejlí. Nahoru položte kaviár, podle potřeby ozdobte bylinkami a krásně položte na talíř.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: