Chutné a světlé jídlo bude na svátečním stole vypadat působivě.
Jednoduchý, ale lahodný předkrm palačinek se smetanou a kaviárem bude vynikajícím doplňkem svátečního stolu na Vánoce nebo Nový rok. Jeho příprava je velmi jednoduchá a kulinářská blogerka Daria Dariko ukázala, jak na to nejlepším způsobem.
Předkrm s kaviárem
Ingredience:
Na palačinky:
- vejce – 1 kus;
- mléko – 1/2 šálku;
- voda – 1/2 šálku;
- mouka – 75 g;
- cukr – 1/2 lžičky. 1;
- sůl – 1/2 lžičky;
- olej – 2 lžíce. 1;
- soda – 1/4 lžičky.
Na náplň:
- smetanový sýr – 180 g;
- kaviár – 80 gr.
Způsob vaření:
- Všechny produkty by měly mít pokojovou teplotu. Vejce ušleháme s cukrem a solí, zalijeme vodou, přidáme mouku, zamícháme, přidáme mléko, sodu a máslo. Necháme půl hodiny odležet. Smažte palačinky.
- Každou placku rozkrojte napůl, přidejte smetanový sýr a srolujte jako šneka, jako na videu. Zajistěte špejlí. Nahoru položte kaviár, podle potřeby ozdobte bylinkami a krásně položte na talíř.