Kuřecí salát: Jak připravit sváteční jídlo jen ze šesti ingrediencí

Tento salát je čerstvý a chutný díky ananasu a kukuřici.

Tento kuřecí salát vyžaduje pouze šest ingrediencí. Vyzkoušejte tuto ovocnou klasiku z kuřecího masa, ananasu, majonézy a kukuřice a potěšte sebe i své hosty. Tento salát lze připravit i na novoroční stůl. Recept byl sdílen na webu Koch-Mit.

Kuřecí salát

Ingredience:

  • 500 g kuřecích prsou;
  • 1 plechovka kousků ananasu;
  • 1 plechovka kukuřice;
  • 60 g majonézy;
  • 40 g jogurtu;
  • ½ svazku petrželky;
  • sůl, pepř

Příprava:

  1. Kuřecí prsa opláchněte pod studenou vodou, osušte papírovými utěrkami a odstraňte přebytečný tuk a šlachy. Poté maso nakrájíme na malé kostičky a osolíme.
  2. Na sporáku rozehřejte pánev a přidejte trochu rostlinného oleje. Kuřecí kousky lehce opečte na středním plameni. Maso by nemělo být příliš opečené, jen propečené, ale stále chutné a křehké. Poté dejte na plech vyložený papírovými utěrkami, aby odsál přebytečný tuk.
  3. Ananas dejte do síta, zachyťte šťávu, kterou později použijete na zálivku. Poté sceďte i kukuřici.
  4. V misce smíchejte velkou lžící majonézu, jogurt a trochu zbývající ananasové šťávy podle chuti. Poté přidejte kukuřici a dochuťte solí a pepřem. Poté petržel omyjeme, osušíme a nožem na prkénku nasekáme nadrobno.
  5. Opečené maso, kousky ananasu a polovinu petrželky dejte do mísy, přidejte kukuřičný dresink a vše dobře promíchejte. Připravený kuřecí salát dejte alespoň na 1 hodinu, nejlépe přes noc do lednice.
  6. Jakmile uplyne doba namáčení, posypte kuřecí salát zbývající petrželkou. Poté podávejte a vychutnávejte. K tomuto salátu se hodí například čerstvá bageta nebo ciabatta.

Pokud chcete salát zpestřit, můžete ho dochutit limetkovou šťávou nebo přidat do zálivky trochu kari. Místo ananasu můžete přidat mandarinky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: