Tento salát je čerstvý a chutný díky ananasu a kukuřici.
Tento kuřecí salát vyžaduje pouze šest ingrediencí. Vyzkoušejte tuto ovocnou klasiku z kuřecího masa, ananasu, majonézy a kukuřice a potěšte sebe i své hosty. Tento salát lze připravit i na novoroční stůl. Recept byl sdílen na webu Koch-Mit.
Kuřecí salát
Ingredience:
- 500 g kuřecích prsou;
- 1 plechovka kousků ananasu;
- 1 plechovka kukuřice;
- 60 g majonézy;
- 40 g jogurtu;
- ½ svazku petrželky;
- sůl, pepř
Příprava:
- Kuřecí prsa opláchněte pod studenou vodou, osušte papírovými utěrkami a odstraňte přebytečný tuk a šlachy. Poté maso nakrájíme na malé kostičky a osolíme.
- Na sporáku rozehřejte pánev a přidejte trochu rostlinného oleje. Kuřecí kousky lehce opečte na středním plameni. Maso by nemělo být příliš opečené, jen propečené, ale stále chutné a křehké. Poté dejte na plech vyložený papírovými utěrkami, aby odsál přebytečný tuk.
- Ananas dejte do síta, zachyťte šťávu, kterou později použijete na zálivku. Poté sceďte i kukuřici.
- V misce smíchejte velkou lžící majonézu, jogurt a trochu zbývající ananasové šťávy podle chuti. Poté přidejte kukuřici a dochuťte solí a pepřem. Poté petržel omyjeme, osušíme a nožem na prkénku nasekáme nadrobno.
- Opečené maso, kousky ananasu a polovinu petrželky dejte do mísy, přidejte kukuřičný dresink a vše dobře promíchejte. Připravený kuřecí salát dejte alespoň na 1 hodinu, nejlépe přes noc do lednice.
- Jakmile uplyne doba namáčení, posypte kuřecí salát zbývající petrželkou. Poté podávejte a vychutnávejte. K tomuto salátu se hodí například čerstvá bageta nebo ciabatta.
Pokud chcete salát zpestřit, můžete ho dochutit limetkovou šťávou nebo přidat do zálivky trochu kari. Místo ananasu můžete přidat mandarinky.