Je důležité vědět, že bonbony budou měkké, pokud k přípravě použijete produkty s vysokým procentem tuku.
Naše babičky dělaly tuto pochoutku, jsou měkké a jemné a vydrží dlouho čerstvé, pokud jsou zabalené v pergamenu.
S odkazem na zdroj Gordon Boulevard vám řekneme, jak vyrobit domácí karamel ze tří ingrediencí, který bude chutnat celé rodině.
Autor kulinářského kanálu YouTube „Dukhmyana Khata“ ve svém videu vypráví, jak vyrobit lahodné měkké karamelky pouze ze tří ingrediencí. Autor blogu říká, že recept je velmi jednoduchý, takže takové cukroví zvládne každý.
Recept
Ingredience:
- 350 g zakysané smetany 30% tuku;
- 350 g cukru;
- 10 g vanilkového cukru;
- 40 g másla (82,5 %).
Způsob vaření
- Vezměte rendlík se silným dnem, smíchejte v něm zakysanou smetanu a cukr.
- Umístěte na sporák a vařte na vysoké teplotě, dokud se cukr úplně nerozpustí. Poté, co se zakysaná smetana uvaří, snižte teplotu a za občasného míchání pokračujte ve vaření po dobu dvou hodin.
- Poté pánev sundejte z plotny, do horké směsi přidejte máslo a vanilin, dobře promíchejte a nalijte do forem. Jakmile karamely vychladnou, dejte je na čtyři hodiny do lednice.
- Hotové bonbóny uchovávejte v chladničce, nejprve zabalené v pergamenu.
Je důležité vědět, že bonbony budou měkké, pokud k přípravě použijete produkty s vysokým procentem tuku.