Příprava tohoto jídla netrvá dlouho.
Medové kuře je báječné jídlo, které doplní každou přílohu a rychle zasytí celou rodinu.
„Udělejte toto medové kuře ochucené česnekem, sójovou omáčkou, citronem a zázvorem za 30 minut. Podávejte s rýží a brokolicí jako vydatné jídlo,“ stojí v poznámce k receptu na webu BBC GoodFood.
Recept
Ingredience:
- kuřecí řízek – 4 ks. (600 g);
- mouka – 2 lžíce;
- čerstvý zázvor – 40 g;
- česnek – 4 stroužky;
- sójová omáčka – 6 lžic. 1;
- med – 5 polévkových lžic. 1;
- šťáva z poloviny citronu;
- rostlinný olej – 1 polévková lžíce. l.
Příprava:
- Filet nakrájíme na 2-3 cm kostičky a zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Česnek nasekáme nadrobno. Vložte kuře do mísy a přidejte mouku a koření. Promícháme, aby se maso rovnoměrně obalilo.
- Zvlášť smíchejte zázvor, česnek, sóju, med a polovinu citronové šťávy. Ve velké pánvi rozehřejte olej na vysokou teplotu a kuře opékejte 3–4 minuty dozlatova. Přidejte medovou omáčku a vařte za míchání 10 minut nebo do změknutí. V tuto chvíli maso ochutnejte a případně dochuťte.
- K podávání můžete uvařit další rýži nebo připravit jakoukoli jinou přílohu dle vlastního výběru.