Tato brokolicová polévka s čedarem poskytuje pohodlí v každé lžíci.
Pokud hledáte způsob, jak spojit bohatou chuť a krémovou texturu v misce, tato brokolicová polévka s čedarem bude vaše oblíbená. Zahřeje, zasytí a ohromí svou krémovou konzistencí.
Recept sdílený na dietetické stránce je skvělý nápad na domácí vaření.
Recept
Ingredience:
- Máslo 1 polévková lžíce. l
- Cibule 1 ks.
- Česnek 2 stroužky
- Mrkev 1 ks.
- Mouka 2 polévkové lžíce
- Kuřecí vývar 2 šálky
- Sůl
- Pepř
- Uzená paprika 1/2 lžičky. l
- Brokolice
- Mléko 1 sklenice
- čedar
Příprava:
- Ve velkém hrnci rozehřejte na středním plameni máslo. Jakmile se rozpustí, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 2-3 minuty, dokud nebude průsvitná.
- Když cibule získá světle zlatavý odstín, přidáme nasekaný česnek. Ještě minutu restujte, aby se uvolnilo aroma, poté přidejte nastrouhanou mrkev a mouku. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
- Zalijeme kuřecím vývarem, přidáme sůl, pepř a uzenou papriku. Vařte ještě pár minut.
- Přidáme nakrájenou brokolici a zalijeme mlékem. Dobře promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně rozložily.
- Do této směsi přidejte nastrouhaný čedar. Na mírném ohni dále vařte 5 až 7 minut, dokud brokolice nezměkne a sýr se nerozpustí a nevytvoří krémovou texturu.
- Polévku rozmixujte dohladka. Pokud máte rádi polévku krémovou, můžete použít mixér, ale není to nutné – kousky brokolice dodají texturu rozkoš.
- Polévku nalijte do misek a ozdobte špetkou strouhaného sýra nebo kousky křupavého chleba. Užijte si krémovou chuť a jemnou texturu tohoto kulinářského umění.
Poraďte:
- Pro bohatší chuť zkuste nahradit mléko smetanou.
- Pro lehčí variantu použijte rostlinné mléko nebo zeleninový vývar.
- Pro ještě větší jemnost přidejte trochu strouhaného muškátového oříšku.
- Polévku podávejte s křupavými krutony nebo celozrnným pečivem.
Tato brokolicová čedarová polévka je čistý komfort v každé lžíci. Bude ideální volbou pro rodinný oběd nebo večeři, ohromí vás svou texturou, vůní a výhodami. Vařte s láskou a užívejte si každý okamžik.