Salát „Granátové jablko“: velkolepá dekorace na sváteční stůl

Chutný a krásný salát s velmi jasnou chutí.

Sezóna novoročních receptů pokračuje a dnes se s vámi chceme podělit o způsob přípravy neuvěřitelně chutného salátu z granátového jablka od slavné ukrajinské kulinářské blogerky Valeria Veligura. Vypadá to nejen velkolepě na svátečním stole, ale také se ukáže jako velmi chutné.

Salát „Granátové jablko“

Ingredience:

  • hovězí maso (dřenina) nebo kuřecí řízek – 350 g;
  • granátové jablko – 1 kus;
  • vlašské ořechy – 75 g;
  • majonéza – 75 g;
  • zakysaná smetana – 75 g;
  • česnek – 1-2 stroužky;
  • chmel-suneli – 1 lžička;
  • sůl, pepř;
  • vařená řepa – 1 ks.

Způsob vaření:

  1. Maso vařte do vaření (kuře – asi 30 minut a hovězí maso – 1,5-2 hodiny) a rozdělte na vlákna. Odstraňte ocas z granátového jablka a odstraňte semínka.
  2. Do hluboké nádoby vložte maso, 2/3 semínek granátového jablka, nasekané ořechy, majonézu, zakysanou smetanu, česnek, sůl, pepř a slunečnicový chmel. Vše dobře promíchejte.
  3. Nalijte směs do hluboké mísy a velmi dobře ji zhutněte. Otočte, vyjměte misku a vytvarujte salát do podoby granátového jablka, jak je znázorněno na videu. Dokončete ocas z granátového jablka a salát zakryjete vrstvou nastrouhané vařené řepy.
  4. Udělejte řez, vyjměte část salátu, potřete trochou majonézy nebo zakysané smetany a zasypte semínky granátového jablka.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: