Chutný a krásný salát s velmi jasnou chutí.
Sezóna novoročních receptů pokračuje a dnes se s vámi chceme podělit o způsob přípravy neuvěřitelně chutného salátu z granátového jablka od slavné ukrajinské kulinářské blogerky Valeria Veligura. Vypadá to nejen velkolepě na svátečním stole, ale také se ukáže jako velmi chutné.
Salát „Granátové jablko“
Ingredience:
- hovězí maso (dřenina) nebo kuřecí řízek – 350 g;
- granátové jablko – 1 kus;
- vlašské ořechy – 75 g;
- majonéza – 75 g;
- zakysaná smetana – 75 g;
- česnek – 1-2 stroužky;
- chmel-suneli – 1 lžička;
- sůl, pepř;
- vařená řepa – 1 ks.
Způsob vaření:
- Maso vařte do vaření (kuře – asi 30 minut a hovězí maso – 1,5-2 hodiny) a rozdělte na vlákna. Odstraňte ocas z granátového jablka a odstraňte semínka.
- Do hluboké nádoby vložte maso, 2/3 semínek granátového jablka, nasekané ořechy, majonézu, zakysanou smetanu, česnek, sůl, pepř a slunečnicový chmel. Vše dobře promíchejte.
- Nalijte směs do hluboké mísy a velmi dobře ji zhutněte. Otočte, vyjměte misku a vytvarujte salát do podoby granátového jablka, jak je znázorněno na videu. Dokončete ocas z granátového jablka a salát zakryjete vrstvou nastrouhané vařené řepy.
- Udělejte řez, vyjměte část salátu, potřete trochou majonézy nebo zakysané smetany a zasypte semínky granátového jablka.