Příprava zabere méně než 20 minut
Tiramisu je nejznámější italský dezert, o kterém málokdo neslyšel. Kombinuje jemný krém, sladké sušenky, lehkou hořkost kávy a kakaa. Autentický recept je časově náročný, ale dá se vyšlehat od nuly a přidat do nabitého novoročního menu.
„Tiramisu je klasický italský dezert, který typicky kombinuje měkké piškoty máčené v kávě a brandy nebo likéru, kakaový prášek a sýr mascarpone. Pokud připravujete tradiční recept na tiramisu, možná budete muset strávit několik hodin v kuchyni, ale s “ S tímto snadným receptem můžete připravit domácí, lahodný a působivý dezert za méně než 20 minut,“ říká Express. Johnny England, odborník na kávu Löfbergs.
Nejdůležitější je podle něj používat čerstvě namletou, nikoli instantní kávu. To dodává chuti jemnou bohatost.
Recept
Ingredience:
- hustá smetana – 250 g;
- cukr – 50 g;
- čerstvě uvařená káva – 250 ml;
- sušenky lady prsty – 100 g;
- instantní horká čokoláda – 2 polévkové lžíce.
Příprava:
- Uvařte kávu a nechte ji vychladnout. Šlehejte smetanu a cukr, dokud nebude nadýchaná a stabilní.
- Sušenky namočte do kávy pokojové teploty a položte je na tác 20 x 20 cm Je lepší je ponořit po jednom, aby „nenabraly“ více kávy, než je nutné.
- Sušenky zalijeme polovinou smetanové směsi, uhladíme a přidáme další vrstvu berušky máčené v kávě. Sušenky pokryjte poslední vrstvou krému a posypte instantní horkou čokoládou. Dezert nechte v lednici tři hodiny nebo přes noc. Poté můžete podávat.