Na novoročním stole, který je obvykle naplněný všemi druhy salátů, by nemělo chybět hlavní jídlo. Vepřová pečeně by byla také skvělá.
Na novoroční stůl se obvykle připravují saláty a občerstvení. Pokud ale chcete vařit hlavní jídlo, zkuste maso upéct v troubě. Nejlepší je k tomu vepřové maso. A k upečení v rukávu potřebujete minimální množství surovin, píše Focus.
Jako přílohu můžete vařit brambory nebo zelené fazolky.
Vepřové maso v troubě
Ingredience:
- vepřová krkovice – 2 kg;
- dvě mrkve;
- dvě hlavy česneku;
- sůl, mletý černý pepř
Příprava:
- Připravte všechny produkty. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky silné asi 1 cm, česnek oloupeme, velké stroužky podélně rozkrojíme, malé můžeme nechat nerozkrojené.
- Proveďte hluboké řezy do masa pod úhlem. Do každého řezu vložte kousek mrkve a česneku. Pár hřebíčků si dejte stranou.
- Maso potřeme solí a pepřem. Zbylý česnek prolisujeme a maso česnekem potřeme.
- Maso vložte do pečícího rukávu, vložte tam nakrájenou mrkev, pokud zbyla, uvolněte vzduch z rukávu a zavažte. Maso vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů na 2 hodiny. Poté zvyšte teplotu na 220 stupňů, otevřete rukáv a vraťte do trouby na dalších 15 minut, aby se maso osmahlo.
- Hotové vepřové maso nakrájíme na silnější plátky a podáváme. Jakmile vepřové maso vychladne, lze jej použít na sendviče a sendviče.