Vepřové maso v troubě: jak připravit hlavní jídlo na novoroční stůl

Na novoročním stole, který je obvykle naplněný všemi druhy salátů, by nemělo chybět hlavní jídlo. Vepřová pečeně by byla také skvělá.

Na novoroční stůl se obvykle připravují saláty a občerstvení. Pokud ale chcete vařit hlavní jídlo, zkuste maso upéct v troubě. Nejlepší je k tomu vepřové maso. A k upečení v rukávu potřebujete minimální množství surovin, píše Focus.

Jako přílohu můžete vařit brambory nebo zelené fazolky.

Vepřové maso v troubě

Ingredience:

  • vepřová krkovice – 2 kg;
  • dvě mrkve;
  • dvě hlavy česneku;
  • sůl, mletý černý pepř

Příprava:

  1. Připravte všechny produkty. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky silné asi 1 cm, česnek oloupeme, velké stroužky podélně rozkrojíme, malé můžeme nechat nerozkrojené.
  2. Proveďte hluboké řezy do masa pod úhlem. Do každého řezu vložte kousek mrkve a česneku. Pár hřebíčků si dejte stranou.
  3. Maso potřeme solí a pepřem. Zbylý česnek prolisujeme a maso česnekem potřeme.
  4. Maso vložte do pečícího rukávu, vložte tam nakrájenou mrkev, pokud zbyla, uvolněte vzduch z rukávu a zavažte. Maso vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů na 2 hodiny. Poté zvyšte teplotu na 220 stupňů, otevřete rukáv a vraťte do trouby na dalších 15 minut, aby se maso osmahlo.
  5. Hotové vepřové maso nakrájíme na silnější plátky a podáváme. Jakmile vepřové maso vychladne, lze jej použít na sendviče a sendviče.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: