Zajímavý recept na pečené brambory na Vánoce: má 18 milionů zhlédnutí online

Jedná se o levné jídlo, které nasytí 6-8 lidí najednou.

Když přijde na štědrovečerní večeři, brambory jsou králem. Obvykle se z něj připravují jednoduchá jídla, která už někoho možná omrzí. V této souvislosti se zajímavý recept na brambory od šéfkuchaře Samiho Sitse stal virálním online – získal více než 18 milionů zobrazení online.

Jak píše Ehrges, jedná se o levné jídlo, které nasytí 6-8 lidí najednou.

Recept

Ingredience:

  • brambory – 2 kg;
  • česnek – několik stroužků;
  • husí, kachní nebo hovězí tuk – 500 g;
  • rozmarýn – několik snítek;
  • kůra z jednoho citronu;
  • sůl.

Příprava:

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Svaříme ji s česnekem, solí a trochou rozmarýnu. Zelenina by měla změknout, ale nesmí se rozpadat.
  2. Troubu předehřejte na 200 C se zapnutým ventilátorem. Brambory sceďte v cedníku a nechte je trochu oschnout. Vraťte do suché pánve, přikryjte a protřepejte. Brambory se tím trochu „uvolní“ a umožní křupavé okraje.
  3. Husí sádlo dejte na plech spolu s bramborami a vložte do trouby. Jakmile se tuk rozpustí, vmíchejte brambory, aby se obalily a pokračujte v pečení hodinu. Brambory každých 20 minut promíchejte, aby se rovnoměrně obalily tukem.
  4. Zbylý rozmarýn smícháme se solí a kůrou.

„Když jsou brambory uvařené a dozlatova opečené, vyjměte je z trouby a vyjměte je z pánve děrovanou lžící. Vložte brambory do misky a posypte rozmarýnovou solí,“ říká Seats.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: