Krůtí mazuriki: recept na šťavnaté řízky v křupavém obalu

Vzhledem k tomu, že se k přípravě mazuriki používá mletý krocan, jsou řízky považovány za pokrm moderní kuchyně

Mazuriki je druh ukrajinského řízku podlouhlého tvaru, který se připravoval v některých oblastech Ukrajiny. Vzhledem k tomu, že se k přípravě mazuriki používá mletý krocan, jsou řízky považovány za pokrm moderní kuchyně. RBC-Ukraine mluví o tom, jak vařit mazuriki, s odkazem na kulinářský kanál YouTube „KARPATSKÉ HORRY“.

Recept na Mazuryki

Ingredience:

  • krůtí filé – 700 g
  • vejce – 2 ks.
  • tvrdý sýr – 150 g
  • máslo – 50 g
  • rostlinný olej – na smažení
  • sůl – podle chuti
  • pepř – podle chuti
  • strouhanka – 5-6 polévkových lžic. l.

Jak vařit mazuriki

  1. Pro přípravu mazuriki je lepší vyrobit si mleté ​​maso sami. K tomu je třeba krůtí řízek důkladně omýt a osušit a odříznout kůže a šlachy.
  2. Maso nakrájíme na malé kousky a propasírujeme přes nejjemnější sítko mlýnku na maso. Pokud takové síto není, můžete mleté ​​maso znovu umlít. Pak budou řízky křehčí.
  3. Sýr dodává řízkům šťavnatost a pomáhá výrobkům lépe držet tvar. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k mletému masu.
  4. Vzhledem k tomu, že krůtí maso je dost suché, doporučuje se přidat do mletého masa máslo. Musí se předem vyjmout z lednice nebo ohřát v mikrovlnné troubě.
  5. Spolu s měkkým máslem přidejte vejce, sůl a pepř podle chuti. Mleté maso důkladně promíchejte, dokud nebude mít homogenní konzistenci.
  6. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a mezitím z mletého masa vytvořte mazuriki. Aby se vám hmota nelepila na ruce, můžete si navlhčit dlaně studenou vodou nebo mleté ​​maso mírně zchladit v lednici.
  7. Na jeden řízek potřebujete 1-2 polévkové lžíce. l. mleté ​​maso – je třeba z něj udělat podlouhlý řízek, který je potřeba obalit ve strouhance.
  8. Mazuriki opečeme v dostatečném množství rozehřátého oleje z každé strany dozlatova. To trvá asi 5-6 minut, je důležité mazuriki nepřevařit.
  9. Nejlepší přílohou k mazuriki jsou bramboráky nebo vařené brambory s koprem nebo kyselou okurkou, které skvěle doplní chuť krůtích řízků.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: