Lahodné vánoční pečení: recept na piškoty s pistáciemi a čokoládou

Sušenky s pistáciemi a čokoládou jsou jedním z nejlahodnějších dezertů

Sušenky s pistáciemi a čokoládou jsou tradiční vánoční pečivo. V Itálii se obvykle o vánočních svátcích podávají s vínem. O recept se podělila blogerka Cosanzenele Gatesc.

Díky speciální výrobní metodě jsou biscotti velmi chutné a drobivé.

Sušenky s pistáciemi a čokoládou

Ingredience:

  • 300 g mouky;
  • lžička prášku do pečiva;
  • špetka soli;
  • 50 g másla;
  • 150 g cukru;
  • 2 vejce;
  • vanilka;
  • lžička pomerančové kůry;
  • lžička citronové kůry;
  • štědrá hrst pistácií bez soli;
  • čokoláda.

Příprava:

  1. Mixérem ušleháme máslo pokojové teploty s cukrem, vejci, vanilkou, solí a moukou, smícháme se zbylými suchými ingrediencemi: práškem do pečiva, pomerančovou kůrou a citronovou kůrou. Přidáme nasekané pistácie a naše těsto je hotové.
  2. Rozdělte ho na dvě části, namažte si ruce malým množstvím oleje a vytvarujte dvě bagety. Trochu přitlačte a vložte je na 25 minut do trouby vyhřáté na 175 stupňů.
  3. Sušenky necháme vychladnout, nakrájíme na silné plátky a vložíme zpět do trouby na 5–6 minut sušit.
  4. A vyrobte si čokoládový krém rozpuštěním čokolády ve vodní lázni. Každou sušenku namočte do čokolády, posypte pistáciemi a dejte do lednice, dokud čokoláda neztuhne.

Tyto sušenky se hodí ke kávě, čaji nebo se dají jíst samotné.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: