Jednoduchý, chutný a rychlý: tento vaječný salát se snadno připravuje a je skvělý na sendviče
Tento recept na rychlý vaječný salát je super krémový, super nadýchaný a ideální pro každého, kdo nikdy nic takového nezkusil. Potřebujete jen pár ingrediencí. Vaječný salát se skvěle hodí k čerstvému bílému pečivu. Recept byl sdílen na webu Koch-Mit.
Vaječný salát
Ingredience:
- 8 vajec;
- 3 nakládané okurky;
- 4 polévkové lžíce majonézy;
- 1 lžička středně pálivá hořčice;
- 0,5 svazku zeleného česneku;
- trochu soli a pepře;
- 2 špetky sladké papriky.
Příprava:
- Vejce uvaříme natvrdo. To trvá asi 10 minut. Poté vejce ihned vložíme do studené vody a necháme vychladnout. Poté vejce oloupejte a nakrájejte na malé kostičky spolu s nakládanými okurkami.
- Přidejte majonézu a hořčici. Česnek nasekáme nadrobno. A vše důkladně promícháme. Osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku.
- Pak to položte na chleba, abyste si udělali sendvič, nebo to snězte tak, jak je.
- Pokud chcete svému vaječnému salátu dodat ještě osobnější nádech, můžete si vyrobit vlastní majonézu, která salátu dodá smetanovou chuť. Vše, co potřebujete, je syrový vaječný žloutek, neutrální rostlinný olej, citronová šťáva, sůl a pepř. Nejprve vyšleháme vejce s citronovou šťávou a kořením do krémova a poté postupně přidáváme rostlinný olej. Výsledkem je krémová majonéza, díky které salát chutná ještě svěžeji.