Tento dezert si jistě získá srdce vaší rodiny a hostů.
Připravte si tento jemný dort s tvarohovo-vanilkovou náplní a čokoládovou polevou na sváteční stůl.
Tento dezert si jistě získá srdce vaší rodiny a hostů. S náplní můžete bezpečně experimentovat a připravit si ji podle vlastního vkusu. Recept představuje klasickou verzi.
Recept
Ingredience:
- vejce 3 ks.
- cukr 150 g
- rostlinný olej 100 ml
- teplé mléko 200 ml
- mouka 260-300 g
- prášek do pečiva 1,5 lžičky
- kakao 2 lžíce. lžíce
- tvaroh 300 g
- moučkový cukr 2 lžíce. lžíce
- vanilkový cukr 10 g
- zakysaná smetana 3 lžíce. lžíce
- hořká čokoláda 80 g
- máslo 20 g
- mléko (na glazuru) 2 polévkové lžíce. lžíce
- mléko (na namáčení koláčů) 60 ml
Příprava:
- Vejce rozšlehejte mixérem do světlé hmoty, přidejte rostlinný olej, promíchejte a zalijte teplým mlékem, znovu promíchejte mixérem. Prosejeme mouku, kakao, promícháme do hladka.
- Vezmeme pánev o průměru 26 cm, vyskládáme pergamen (nakrájíme na kolečko), rozpálíme na ohni, vlijeme těsto a mazanec pečeme na mírném ohni pod pokličkou 30–35 minut. Otočte a vařte dalších 5 minut.
- Připravíme krém: tvaroh smícháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a zakysanou smetanou, dáme do lednice vychladit dort.
- Dort rozkrojte na 2 díly, namočte do mléka a potřete smetanou. Nezapomeňte na strany.
- Připravte polevu: čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě, přidejte mléko a máslo, potřete dort.
- Hotový dort dejte na 3-4 hodiny do lednice.
Dobrou chuť!