Dort „Adam“ s vanilkovým krémem a polevou: není potřeba trouba

Tento dezert si jistě získá srdce vaší rodiny a hostů.

Připravte si tento jemný dort s tvarohovo-vanilkovou náplní a čokoládovou polevou na sváteční stůl.

Tento dezert si jistě získá srdce vaší rodiny a hostů. S náplní můžete bezpečně experimentovat a připravit si ji podle vlastního vkusu. Recept představuje klasickou verzi.

Recept

Ingredience:

  • vejce 3 ks.
  • cukr 150 g
  • rostlinný olej 100 ml
  • teplé mléko 200 ml
  • mouka 260-300 g
  • prášek do pečiva 1,5 lžičky
  • kakao 2 lžíce. lžíce
  • tvaroh 300 g
  • moučkový cukr 2 lžíce. lžíce
  • vanilkový cukr 10 g
  • zakysaná smetana 3 lžíce. lžíce
  • hořká čokoláda 80 g
  • máslo 20 g
  • mléko (na glazuru) 2 polévkové lžíce. lžíce
  • mléko (na namáčení koláčů) 60 ml

Příprava:

  1. Vejce rozšlehejte mixérem do světlé hmoty, přidejte rostlinný olej, promíchejte a zalijte teplým mlékem, znovu promíchejte mixérem. Prosejeme mouku, kakao, promícháme do hladka.
  2. Vezmeme pánev o průměru 26 cm, vyskládáme pergamen (nakrájíme na kolečko), rozpálíme na ohni, vlijeme těsto a mazanec pečeme na mírném ohni pod pokličkou 30–35 minut. Otočte a vařte dalších 5 minut.
  3. Připravíme krém: tvaroh smícháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a zakysanou smetanou, dáme do lednice vychladit dort.
  4. Dort rozkrojte na 2 díly, namočte do mléka a potřete smetanou. Nezapomeňte na strany.
  5. Připravte polevu: čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě, přidejte mléko a máslo, potřete dort.
  6. Hotový dort dejte na 3-4 hodiny do lednice.

Dobrou chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: