Julienne v tartaletkách: recept na sváteční stůl

Julienne in tartlets je ideální svačina, která kombinuje klasickou chuť s moderní prezentací

Julienne v tartaletkách je elegantní a zároveň nenáročné na přípravu, které jistě ozdobí váš sváteční stůl. Kombinace křehkého kuřete, šťavnatých hub a smetanového sýra v křupavých tartaletkách bude opravdovým gurmánským požitkem.

Tajemství popularity tohoto pokrmu spočívá v jeho všestrannosti: hodí se jak na slavnostní hostinu, tak na přátelské večírky. Dá se připravit i předem a před podáváním ponechat pouze pečení. A recept na tuto dobrotu byl sdílen na stránce zhuravlina_cooking.

Recept

Ingredience:

  • Tartaletky 12 ks.
  • Žampiony 400 g
  • Cibule 3 ks.
  • Kuřecí řízek 350 g
  • Tvrdý sýr 160 g
  • zakysaná smetana 2 lžíce
  • Sůl
  • Pepř
  • Khmeli-suneli 1 lžička

Příprava:

  1. Žampiony a cibuli důkladně očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Rozpalte pánev a na středním plameni smažte houby a cibuli do zlatova. Poté je přendejte do misky vychladnout.
  2. Nejprve vařte kuřecí řízek v osolené vodě, dokud se neuvaří. Maso vychladíme a nakrájíme na malé kostičky. Do směsi přidejte houby a cibuli.
  3. K masové a houbové směsi přidáme najemno nastrouhaný sýr (trochu si necháme na posypání navrch), zakysanou smetanu a koření: sůl, pepř a slunečnicový chmel. Důkladně promíchejte, dokud nebude hladká.
  4. Tartaletky připravíme tak, že je položíme na plech vyložený pečicím papírem. Každou tartaletku naplňte připravenou náplní. Navrch posypeme zbylým nastrouhaným sýrem, který vytvoří lahodnou zlatavou kůrku.
  5. Troubu předehřejte na 180°C. Koláče pečte 10–12 minut, dokud se sýr úplně nerozpustí a nezezlátne.

Poraďte:

  • Zkuste k julienne přidat najemno nakrájenou slaninu nebo trochu modrého sýra pro extra chuťový akcent.
  • Julienne podávejte ihned po upečení, dokud je teplé a sýr je žvýkací.

Julienne in tartlets je ideální svačina, která kombinuje klasickou chuť s moderní prezentací. Vaši hosté si ho zaručeně zamilují a zařadí se mezi ty pokrmy, na jejichž recept se bude ptát ještě dlouho po dovolené.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: