Podáváme jako přílohu k masu, kuřecímu masu, rybám nebo jen tak jako předkrm
Voňavé, světlé a zdravé jídlo z nakládané řepy. Podáváme jako přílohu k masu, kuřecímu masu, rybám nebo jen tak jako svačinu.
Řepu upečte, nakrájejte a zalijte marinádou. Slaný předkrm bude hotový za hodinu.
Recept
Ingredience:
- řepa 2 ks.
- cibule 1 ks.
- jablečný ocet 1 polévková lžíce. l.
- olivový olej 2 lžíce. l.
- Dijonská hořčice 1 lžička.
- koriandrové fazole 1 lžička.
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Červenou řepu omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 50-60 minut. Vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
- Do mísy dejte červenou řepu, cibuli, přidejte jablečný ocet, olivový olej, hořčici, koriandr, mletý černý pepř a sůl. Rozruch. Vložte do skleněné nádoby, zakryjte víčkem a dejte na hodinu do chladničky.