Nakládaná řepa: recept na lahodnou svačinu

Podáváme jako přílohu k masu, kuřecímu masu, rybám nebo jen tak jako předkrm

Voňavé, světlé a zdravé jídlo z nakládané řepy. Podáváme jako přílohu k masu, kuřecímu masu, rybám nebo jen tak jako svačinu.

Řepu upečte, nakrájejte a zalijte marinádou. Slaný předkrm bude hotový za hodinu.

Recept

Ingredience:

  • řepa 2 ks.
  • cibule 1 ks.
  • jablečný ocet 1 polévková lžíce. l.
  • olivový olej 2 lžíce. l.
  • Dijonská hořčice 1 lžička.
  • koriandrové fazole 1 lžička.
  • mletý černý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Červenou řepu omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 50-60 minut. Vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
  3. Do mísy dejte červenou řepu, cibuli, přidejte jablečný ocet, olivový olej, hořčici, koriandr, mletý černý pepř a sůl. Rozruch. Vložte do skleněné nádoby, zakryjte víčkem a dejte na hodinu do chladničky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: