Šťavnatý jehněčí hamburger: výživný recept

Jehněčí burger je skvělou alternativou ke klasickému hovězímu masu

Domácí hamburger je skvělý nápad na lahodný oběd nebo večeři, zvláště pokud je vyroben ze šťavnatého jehněčího masa a pikantního koření. Tento burger vás nejen překvapí svou bohatou chutí, ale stane se i skutečnou ozdobou vašeho stolu.

Dietetická stránka sdílela recept na šťavnatý jehněčí burger, který si určitě budete chtít uvařit.

Recept

Ingredience:

Na řízky:

  • Jehněčí kotlety 2 ks.
  • Paprika 1 lžička
  • Oregano 1 lžička
  • Hořčičný prášek 1/2 lžičky
  • italské koření 1 lžička
  • Sůl
  • Olivový olej 1 polévková lžíce.
  • Cheder

Na omáčku:

  • Řecký jogurt 1/4 šálku
  • Strouhaný tvaroh 2 polévkové lžíce.
  • Okurky 1 ks.
  • Citronová šťáva 1/2 ks.
  • Česnekové koření 1/4 lžičky
  • Suchý kopr 1/4 lžičky

Odeslání:

  • Brioškové housky
  • Polevy dle vlastního výběru (hlávkový salát, rajčata, karamelizovaná cibule atd.)

Příprava

  1. Ve velké míse smíchejte všechna koření: uzenou papriku, oregano, hořčičný prášek, italské koření a sůl.
  2. Vytvarujte dvě stejně velké placičky. Aby zůstaly ve tvaru, můžete je před smažením mírně zchladit.
  3. Rozpálíme pánev nebo gril, přidáme olivový olej a poklademe řízky. Smažte je 5-6 minut na každé straně, dokud se nevytvoří chutná kůrka.
  4. Zkontrolujte vnitřní teplotu masa – měla by dosahovat přibližně 71°C.
  5. Do malé misky přidejte jogurt, strouhaný sýr, nakrájenou okurku, citronovou šťávu, česnekový prášek a kopr. Všechny ingredience dobře promícháme a dáme stranou, aby se omáčka trochu vyluhovala.
  6. Housky rozkrojte napůl a zlehka je opečte na suché pánvi nebo grilu, aby získaly lehkou křupavou texturu.
  7. Nyní přichází ta zábavná část – úklid vašeho burgeru.
  8. Spodní polovinu housky potřeme trochou omáčky, přidáme horký řízek s taveným sýrem a přidáme oblíbené polevy. Salát, šťavnaté plátky rajčat nebo karamelizovaná cibule.
  9. Přikryjte burger horní částí housky a vychutnejte si.

Poraďte:

  • Aby byl burger ještě šťavnatější, můžete do mletého masa přidat trochu smetany nebo najemno nastrouhanou cibuli.
  • Pokud nemáte jogurt, můžete ho snadno nahradit hustou zakysanou smetanou.
  • Pro jasnou chuť můžete do řízků přidat špetku čerstvého rozmarýnu nebo máty.

Jehněčí burger je skvělou alternativou ke klasickému hovězímu masu. Tento burger, bohatý na koření a jemné maso, se stane vaší novou kulinářskou posedlostí.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: