Pokud chcete dát na svůj novoroční stůl originálnější jídlo, než je salát Olivier, vyzkoušejte tento lehký a lahodný avokádový salát
Nový rok je vždy malou výzvou, protože na sváteční stůl se tradičně připravuje mnoho různých jídel a hlavně spousta salátů. To obvykle trvá dlouho. Pokud si ale chcete připravit lahodný salát na sváteční stůl, pak vyzkoušejte tento luxusní sváteční salát s avokádem a červenou rybou, píše Focus.
Salát s červenou rybou a avokádem
Ingredience:
- 350 g uzeného nebo lehce soleného filé z lososa;
- 3 avokáda;
- 1 polévková lžíce. l. citronová šťáva;
- 1 malá bílá cibule;
- 2 střední okurky;
- 5 snítek kopru;
- sůl, čerstvě mletý černý pepř;
- microgreens na ozdobu (volitelné).
Příprava:
- Nejprve oloupejte avokádo. Nakrájejte avokádo na salát s červenou rybou a otočte poloviny v různých směrech, odstraňte pecku. Lžící vydlabejte dužinu a vložte do mísy mixéru, zalijte citronovou šťávou, solí a pepřem a rozemelte do hladka. Dužinu avokáda můžete rozmačkat vidličkou, abyste cítili texturu.
- Okurky na salát s avokádem a červenou rybou oloupeme a nasekáme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky. Kopr nasekáme nadrobno. Do rozmačkaného avokáda přidejte okurku, cibuli a kopr. Důkladně promícháme a dáme do lednice.
- Filet z uzeného nebo lehce osoleného lososa na salát nakrájejte na velmi malé kostičky. Dále můžete salát připravovat po částech, nebo jeden velký. Pokud připravujete po částech, položte na talíře servírovací kroužky o průměru 6–8 cm na dno položte polovinu avokádového pyré a zarovnejte povrch. Do další vrstvy položte červenou rybu. Poté přidejte avokádové pyré. Před podáváním v chladničce zakryjte kroužky fólií a vyjměte předkrm.
- Před podáváním opatrně odstraňte fólii a servírovací kroužky z každé porce salátu s avokádem, červenou rybou a okurkou. Svačina může být ozdobena microgreens.
- Salát s avokádem, červenou rybou a okurkou lze připravit za pouhých 15 minut, ale je třeba ho uchovávat v lednici alespoň půl hodiny: bude chutnější.