Lehký salát na novoroční stůl za 15 minut: jak připravit salát s avokádem a červenou rybou

Pokud chcete dát na svůj novoroční stůl originálnější jídlo, než je salát Olivier, vyzkoušejte tento lehký a lahodný avokádový salát

Nový rok je vždy malou výzvou, protože na sváteční stůl se tradičně připravuje mnoho různých jídel a hlavně spousta salátů. To obvykle trvá dlouho. Pokud si ale chcete připravit lahodný salát na sváteční stůl, pak vyzkoušejte tento luxusní sváteční salát s avokádem a červenou rybou, píše Focus.

Salát s červenou rybou a avokádem

Ingredience:

  • 350 g uzeného nebo lehce soleného filé z lososa;
  • 3 avokáda;
  • 1 polévková lžíce. l. citronová šťáva;
  • 1 malá bílá cibule;
  • 2 střední okurky;
  • 5 snítek kopru;
  • sůl, čerstvě mletý černý pepř;
  • microgreens na ozdobu (volitelné).

Příprava:

  1. Nejprve oloupejte avokádo. Nakrájejte avokádo na salát s červenou rybou a otočte poloviny v různých směrech, odstraňte pecku. Lžící vydlabejte dužinu a vložte do mísy mixéru, zalijte citronovou šťávou, solí a pepřem a rozemelte do hladka. Dužinu avokáda můžete rozmačkat vidličkou, abyste cítili texturu.
  2. Okurky na salát s avokádem a červenou rybou oloupeme a nasekáme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky. Kopr nasekáme nadrobno. Do rozmačkaného avokáda přidejte okurku, cibuli a kopr. Důkladně promícháme a dáme do lednice.
  3. Filet z uzeného nebo lehce osoleného lososa na salát nakrájejte na velmi malé kostičky. Dále můžete salát připravovat po částech, nebo jeden velký. Pokud připravujete po částech, položte na talíře servírovací kroužky o průměru 6–8 cm na dno položte polovinu avokádového pyré a zarovnejte povrch. Do další vrstvy položte červenou rybu. Poté přidejte avokádové pyré. Před podáváním v chladničce zakryjte kroužky fólií a vyjměte předkrm.
  4. Před podáváním opatrně odstraňte fólii a servírovací kroužky z každé porce salátu s avokádem, červenou rybou a okurkou. Svačina může být ozdobena microgreens.
  5. Salát s avokádem, červenou rybou a okurkou lze připravit za pouhých 15 minut, ale je třeba ho uchovávat v lednici alespoň půl hodiny: bude chutnější.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: