Salát na novoroční stůl: Recept na mimózu s tajnou přísadou

Slavnostní občerstvení a saláty jsou nejlepší pochoutkou na novoročním stole

„Mimosa“ je královnou slavnostní tabule, zejména na Nový rok. Klasický salát se připravuje ze sardinek, brambor, mrkve, vajec, cibule a majonézy a každá z uvedených ingrediencí se vloží do samostatné vrstvy, která se potře majonézou. My vám však chceme nabídnout recept na toto jídlo v trochu neobvyklém provedení a s trochu jinou sestavou surovin. Kulinářská bloggerka Tatyana Yushina řekla a ukázala, jak udělat známé jídlo ještě chutnější.

Mimosová rolka s tajnou přísadou

Ingredience:

  • vejce (natvrdo) – 5 ks;
  • malá mrkev – 3-5 ks;
  • nakládané okurky – 3-5 ks;
  • brambory – 3 ks;
  • zelená cibule – půl svazku;
  • šproty – sklenice;
  • majonéza;
  • sůl, koření podle chuti.

Způsob vaření:

Brambory a mrkev uvaříme, ochladíme a oloupeme. Rošt. Okurky a vejce (bílky a žloutky zvlášť) nastrouháme a cibuli nakrájíme nadrobno.

  1. Prkénko zakryjte potravinářskou fólií, jak je znázorněno na videu. Položte první vrstvu nastrouhaných bílků, vytvořte obdélník asi 15 x 25 cm a lehce je potřete majonézou.
  2. Dále přidáme nastrouhanou mrkev, nakládané okurky a vařené brambory nastrouhané na kuličky. Každou kuličku zploštíme a potřeme majonézou. Vše posypte zelenou cibulkou.
  3. Dále na vále dejte šproty, které jsou tajnou přísadou. Dělají salát uspokojivější a zajímavější a nová chuť potěší vaše hosty.
  4. Následně salát zabalte do rolky pomocí potravinářské fólie, jak ukázal autor videa, a dejte na několik hodin do lednice, aby nasákl a ztvrdl.
  5. Před podáváním opatrně odstraňte fólii, položte rolku na misku, opatrně ji ze všech stran potřete majonézou a posypte strouhanými žloutky. Vršek rolky lze libovolně ozdobit.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: