Slavnostní občerstvení a saláty jsou nejlepší pochoutkou na novoročním stole
„Mimosa“ je královnou slavnostní tabule, zejména na Nový rok. Klasický salát se připravuje ze sardinek, brambor, mrkve, vajec, cibule a majonézy a každá z uvedených ingrediencí se vloží do samostatné vrstvy, která se potře majonézou. My vám však chceme nabídnout recept na toto jídlo v trochu neobvyklém provedení a s trochu jinou sestavou surovin. Kulinářská bloggerka Tatyana Yushina řekla a ukázala, jak udělat známé jídlo ještě chutnější.
Mimosová rolka s tajnou přísadou
Ingredience:
- vejce (natvrdo) – 5 ks;
- malá mrkev – 3-5 ks;
- nakládané okurky – 3-5 ks;
- brambory – 3 ks;
- zelená cibule – půl svazku;
- šproty – sklenice;
- majonéza;
- sůl, koření podle chuti.
Způsob vaření:
Brambory a mrkev uvaříme, ochladíme a oloupeme. Rošt. Okurky a vejce (bílky a žloutky zvlášť) nastrouháme a cibuli nakrájíme nadrobno.
- Prkénko zakryjte potravinářskou fólií, jak je znázorněno na videu. Položte první vrstvu nastrouhaných bílků, vytvořte obdélník asi 15 x 25 cm a lehce je potřete majonézou.
- Dále přidáme nastrouhanou mrkev, nakládané okurky a vařené brambory nastrouhané na kuličky. Každou kuličku zploštíme a potřeme majonézou. Vše posypte zelenou cibulkou.
- Dále na vále dejte šproty, které jsou tajnou přísadou. Dělají salát uspokojivější a zajímavější a nová chuť potěší vaše hosty.
- Následně salát zabalte do rolky pomocí potravinářské fólie, jak ukázal autor videa, a dejte na několik hodin do lednice, aby nasákl a ztvrdl.
- Před podáváním opatrně odstraňte fólii, položte rolku na misku, opatrně ji ze všech stran potřete majonézou a posypte strouhanými žloutky. Vršek rolky lze libovolně ozdobit.