Dezert na slavnostní stůl: recept na rychlý dort „Smeetannik“ na Silvestra

Budete potřebovat hodně zakysané smetany, ale dort bude úžasně chutný.

Na Silvestra si pravděpodobně budete chtít připravit lahodný dort a tento rychlý recept na Smeetannik je ideální, abyste vařením nemuseli strávit příliš mnoho času. Budete potřebovat hodně zakysané smetany: část z ní půjde do těsta a část do krému, píše Focus.

Rychlý dort ze zakysané smetany

Složení: 1:

  • Dvě vejce;
  • cukr – 2 šálky;
  • máslo – 50 g;
  • mouka – 1½ hrnku;
  • zakysaná smetana – 600 g;
  • jedlá soda – ½ g;
  • vanilin – na špičku nože;
  • kakao, čerstvé ovoce a bobulovité ovoce dle vlastního výběru.

Příprava:

  1. Rozpusťte máslo. Vejce vyšlehejte s cukrem (1 šálek) a rozpuštěným máslem do pěny. Přidáme zakysanou smetanu (200 g), jedlou sodu, vanilin a mouku.
  2. V případě potřeby můžeme těsto rozdělit na dvě části a do jedné z nich přidat kakao, aby se koláče vybarvily do dvou barev. Těsto vlijte do olejem vymazané formy. Pečeme 20-30 minut při teplotě 160 °C.
  3. Na krém dobře vyšlehejte zakysanou smetanu (400 g) s 1 lžící cukru, dokud se zcela nerozpustí.
  4. Hotové dorty nechte vychladnout. Dortíky rozkrájejte na vrstvy. Bohatě je potřete krémem, koláče položte na sebe a nechte 3-5 hodin odležet. Vršek dortu ozdobte ovocem, čokoládou, ořechy nebo plátky ovoce.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: