Jednoduché a chutné: recept na brambory s kuřecím masem v hrncích

Aby byly brambory chutnější, můžete do nich místo vody přidat masový vývar.

Brambory upečené v troubě v keramických hrncích jsou velmi křehké, voňavé a doslova se rozplývají na jazyku. Každá hostitelka má na tento pokrm svůj osvědčený recept a o ten svůj se podělila kuchařská blogerka Světlana Bauerová.

Brambory s kuřecím masem v hrncích

Ingredience na čtyři hrnce:

  • brambory – 6 ks
  • kuřecí řízek (nejlépe ze stehna) – 300 gr;
  • mrkev – 2 ks;
  • cibule – 2 ks;
  • horká voda nebo vývar – 100 ml;
  • sůl, pepř, paprika, česnek, bobkový list – podle chuti.

Způsob vaření:

  1. Maso nakrájejte na malé kousky a lehce osmažte z obou stran, až lehce zhnědne. Cibuli a mrkev nakrájejte na malé kostičky a lehce osmahněte. Pokud chcete, můžete maso a zeleninu místo smažení nechat syrové. Můžete také přidat libovolnou zeleninu podle své chuti.
  2. Brambory nakrájejte na středně velké kostky. Do hrnců dejte ve vrstvách maso, pak mrkev a cibuli a na ně brambory.
  3. Zalijte horkou vodou nebo vývarem, osolte a přidejte koření podle chuti. Přikryjte pokličkami a pošlete do trouby předehřáté na 180 stupňů na hodinu, dokud zelenina nezměkne a nezvoní. Na konci pečení můžete brambory posypat strouhaným sýrem.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: