Aby byly brambory chutnější, můžete do nich místo vody přidat masový vývar.
Brambory upečené v troubě v keramických hrncích jsou velmi křehké, voňavé a doslova se rozplývají na jazyku. Každá hostitelka má na tento pokrm svůj osvědčený recept a o ten svůj se podělila kuchařská blogerka Světlana Bauerová.
Brambory s kuřecím masem v hrncích
Ingredience na čtyři hrnce:
- brambory – 6 ks
- kuřecí řízek (nejlépe ze stehna) – 300 gr;
- mrkev – 2 ks;
- cibule – 2 ks;
- horká voda nebo vývar – 100 ml;
- sůl, pepř, paprika, česnek, bobkový list – podle chuti.
Způsob vaření:
- Maso nakrájejte na malé kousky a lehce osmažte z obou stran, až lehce zhnědne. Cibuli a mrkev nakrájejte na malé kostičky a lehce osmahněte. Pokud chcete, můžete maso a zeleninu místo smažení nechat syrové. Můžete také přidat libovolnou zeleninu podle své chuti.
- Brambory nakrájejte na středně velké kostky. Do hrnců dejte ve vrstvách maso, pak mrkev a cibuli a na ně brambory.
- Zalijte horkou vodou nebo vývarem, osolte a přidejte koření podle chuti. Přikryjte pokličkami a pošlete do trouby předehřáté na 180 stupňů na hodinu, dokud zelenina nezměkne a nezvoní. Na konci pečení můžete brambory posypat strouhaným sýrem.