Kefírové palačinky nadýchané jako chmýří: jak na to, aby těsto nespadlo

Kefírové palačinky budou nadýchané a vzdušné, pokud se budete řídit jednoduchými radami.

Kefírové palačinky jsou oblíbenou variantou snídaně. Nadýchané, heboučké a chuťově výrazné výrobky se skvěle kombinují s džemem. I když je jen posypete moučkovým cukrem, požitek je zaručen.

Zveřejňujeme podrobný návod na přípravu pokrmu. Podle tohoto receptu zvládnou kefírové lívance nadýchané jako chmýří i začátečníci. Odpovíme také na častou otázku kuchařek: „Proč se mi lívance neudělají nadýchané?

Proč kefírové palačinky nekynou

Před přípravou lívanců si zapamatujte několik důležitých pravidel.

  • Vezměte si kyselý kefír, nejlépe tři nebo čtyři dny starý.
  • Vejce a kefír by měly mít pokojovou teplotu, proto je předem vyndejte z lednice.
  • Těsto by mělo být husté. Je lepší přidat více mouky než méně.
  • Do kefíru nepřidávejte jedlou sodu, jinak se z něj okamžitě začnou uvolňovat vzduchové bubliny, které ještě před smažením prasknou. V důsledku toho budou placky opadávat a budou tenké. Do již připraveného těsta s moukou a vejcem vlijte jedlou sodu.
  • Lívance smažte na pánvi se silným dnem v dobře rozehřátém oleji.

Dodržujte tyto pokyny a těsto se vám zaručeně nesrazí.

Jak připravit kefírové lívance

Ingredience: 1:

  • mouka – 240 g;
  • kefír – 250 ml;
  • vejce – 1 ks;
  • cukr – 2 polévkové lžíce bez skluzavky;
  • špetka soli;
  • jedlá soda – 0,5 čajové lžičky bez sklíčka;
  • slunečnicový olej – 3 stolní litry.

Příprava:

  1. Kefír a vejce vyndejte z lednice předem. Vejce vyšlehejte s kefírem, cukrem a solí.
  2. Kefír mírně zahřejte v mikrovlnné troubě – měl by se rozdělit na bílou tekutinu a čirou syrovátku. Teplý nápoj vlijte do vaječné směsi.
  3. Poté po malých dávkách přisypejte prosátou mouku a promíchejte do homogenní hmoty. Do hotového těsta rychle přidejte jedlou sodu.
  4. Směs nechte 10-15 minut stát, aby se na povrchu objevily bubliny.
  5. Lžící lívance vložte do dobře rozpálené pánve s máslem a smažte 4-5 minut z každé strany. Hotové výrobky položte na ubrousek, aby se do nich vsákl přebytečný tuk. Nadýchané kefírové lívance podávejte se zakysanou smetanou, medem, džemem, kondenzovaným mlékem.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: