Lahodný guláš s hřebeny z lososa: recept na zdravou večeři

Snadno připravitelný, ale zároveň znamenitý pokrm z lososových hřbetů si svou chutí podmaní i ty nejnáročnější gurmány.

Kombinace jemného rybího masa a bohaté chuti zeleniny nenechá nikoho lhostejným. Snadno připravitelný, ale zároveň znamenitý pokrm z lososových hřbetů si svou chutí podmaní i ty nejnáročnější gurmány. RBC-Ukrajina informuje o tom, jak připravit lososové hřbety s dušeným masem s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Kulinarni Vitivki“.

Recept na lososa s ragú

Složení: 1:

  • voda – 50 ml
  • rajčatová omáčka – 80 g
  • páteř z lososa – 1 ks
  • mrkev – 2 ks
  • chřestové fazolky – 400 g
  • cibule – 2 ks
  • rostlinný olej – 50 ml
  • bazalka – 5 g
  • sůl – 7 g
  • pepř – 5 g

Příprava:

  1. Nejprve si připravte zeleninu na pokrm. Za tímto účelem omyjte a oloupejte mrkev, poté ji nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nakrájejte na slámky. Cibuli je třeba oloupat a nakrájet na půlkolečka. Chřest lze použít čerstvý nebo mražený, předtím jej rozmrazte.
  2. Při přípravě dušené zeleniny osmahněte cibuli do změknutí a lehce dozlatova. Poté přidejte mrkev, ingredience promíchejte a zeleninu na mírném ohni 5-7 minut poduste.
  3. Výsledkem by mělo být, že mrkev změkne a cibule získá jasně žlutou barvu. Poté můžete restovanou zeleninu přendat do jiné nádoby, aby vychladla.
  4. Hřbet lososa nakrájejte na porcované kousky. K ochucení ryby páteř z lososa osolte a opepřete a přidejte bazalku. Rybu důkladně promíchejte s kořením, aby byl každý kousek rovnoměrně obalený kořením.
  5. Aby byl zeleninový guláš chutnější, chřest podle chuti osolte a přidejte také pepř. Při přípravě vložte do silnostěnného hrnce chřest, poté mrkev a cibuli a na zeleninu rybu.
  6. Můžete udělat jednu vrstvu ingrediencí najednou, nebo několik. Vrchní vrstvu by však měla tvořit zeleninová pečeně.
  7. Připravte si náplň do guláše. K tomu smíchejte rajčatovou omáčku s vodou a rostlinným olejem. Směsí zalijte budoucí guláš a pánev postavte na mírný oheň. Pokrm dusíme 40 minut, přičemž hrnec přikryjeme pokličkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: