Snadno připravitelný, ale zároveň znamenitý pokrm z lososových hřbetů si svou chutí podmaní i ty nejnáročnější gurmány.
Kombinace jemného rybího masa a bohaté chuti zeleniny nenechá nikoho lhostejným. Snadno připravitelný, ale zároveň znamenitý pokrm z lososových hřbetů si svou chutí podmaní i ty nejnáročnější gurmány. RBC-Ukrajina informuje o tom, jak připravit lososové hřbety s dušeným masem s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Kulinarni Vitivki“.
Recept na lososa s ragú
Složení: 1:
- voda – 50 ml
- rajčatová omáčka – 80 g
- páteř z lososa – 1 ks
- mrkev – 2 ks
- chřestové fazolky – 400 g
- cibule – 2 ks
- rostlinný olej – 50 ml
- bazalka – 5 g
- sůl – 7 g
- pepř – 5 g
Příprava:
- Nejprve si připravte zeleninu na pokrm. Za tímto účelem omyjte a oloupejte mrkev, poté ji nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nakrájejte na slámky. Cibuli je třeba oloupat a nakrájet na půlkolečka. Chřest lze použít čerstvý nebo mražený, předtím jej rozmrazte.
- Při přípravě dušené zeleniny osmahněte cibuli do změknutí a lehce dozlatova. Poté přidejte mrkev, ingredience promíchejte a zeleninu na mírném ohni 5-7 minut poduste.
- Výsledkem by mělo být, že mrkev změkne a cibule získá jasně žlutou barvu. Poté můžete restovanou zeleninu přendat do jiné nádoby, aby vychladla.
- Hřbet lososa nakrájejte na porcované kousky. K ochucení ryby páteř z lososa osolte a opepřete a přidejte bazalku. Rybu důkladně promíchejte s kořením, aby byl každý kousek rovnoměrně obalený kořením.
- Aby byl zeleninový guláš chutnější, chřest podle chuti osolte a přidejte také pepř. Při přípravě vložte do silnostěnného hrnce chřest, poté mrkev a cibuli a na zeleninu rybu.
- Můžete udělat jednu vrstvu ingrediencí najednou, nebo několik. Vrchní vrstvu by však měla tvořit zeleninová pečeně.
- Připravte si náplň do guláše. K tomu smíchejte rajčatovou omáčku s vodou a rostlinným olejem. Směsí zalijte budoucí guláš a pánev postavte na mírný oheň. Pokrm dusíme 40 minut, přičemž hrnec přikryjeme pokličkou.