Omáčky na nugetky lze použít jakékoliv, od domácích až po kečup.
Nugety jsou velmi oblíbeným pokrmem americké kuchyně. Jedná se o filety z kuřecích prsou v křupavé polevě, smažené v oleji. Kuřecí nugety, které byly vynalezeny v 50. letech 20. století, se staly oblíbeným pokrmem restaurací rychlého občerstvení a hojně se prodávají také zmrazené pro domácí použití. Mnoho hostitelek je doma připravuje již dlouhou dobu podle osvědčených receptů na jejich obalení a omáčku. O svůj recept se podělila i kuchařská blogerka Natalia Zhuk.
Domácí nugetky
Složení:
- kuřecí prsa – 2 ks
Na těsto:
- mouka – 100 g;
- sůl – 1 lžička;
- paprika – 1 lžička;
- vejce;
- voda – 100 ml.
Na obalení:
- mouka – 100 gr;
- paprika – 1 lžička;
- sůl – 1 lžička;
- sušený česnek – 1/2 lžičky;
- rostlinný olej.
Omáčka 1:
- med – 2 polévkové lžíce;
- hořčice – 2 polévkové lžíce;
- zrnitá hořčice – 1 lžička;
- rostlinný olej – 3 polévkové lžíce;
- sůl, pepř podle chuti.
Omáčka 2:
- majonéza – 3 polévkové lžíce;
- česnek – 1-2 stroužky;
- kyselá okurka;
- citronová šťáva.
Způsob přípravy:
- Smíchejte všechny ingredience na těsto. Kuřecí řízky nakrájejte na kousky. Smíchejte filé a těstíčko a nechte 30 minut odpočívat.
- V samostatné míse smíchejte všechny přísady na obalení.
- Každý kousek filé obalte v brynze a smažte na dobře rozpáleném oleji na středním plameni dozlatova. Otočte a osmažte i druhou stranu. Položte na papírovou utěrku, abyste odstranili přebytečný olej.
- Nyní přejděte k omáčkám. Na hořčičnou omáčku (omáčka 1) smíchejte všechny ingredience uvedené v receptu. Pro druhou omáčku udělejte totéž, ale česnek a okurku nastrouhejte na jemném struhadle a přidejte citronovou šťávu.