Kuřecí nugetky: recept na rychlou a velmi oblíbenou svačinu

Omáčky na nugetky lze použít jakékoliv, od domácích až po kečup.

Nugety jsou velmi oblíbeným pokrmem americké kuchyně. Jedná se o filety z kuřecích prsou v křupavé polevě, smažené v oleji. Kuřecí nugety, které byly vynalezeny v 50. letech 20. století, se staly oblíbeným pokrmem restaurací rychlého občerstvení a hojně se prodávají také zmrazené pro domácí použití. Mnoho hostitelek je doma připravuje již dlouhou dobu podle osvědčených receptů na jejich obalení a omáčku. O svůj recept se podělila i kuchařská blogerka Natalia Zhuk.

Domácí nugetky

Složení:

  • kuřecí prsa – 2 ks

Na těsto:

  • mouka – 100 g;
  • sůl – 1 lžička;
  • paprika – 1 lžička;
  • vejce;
  • voda – 100 ml.

Na obalení:

  • mouka – 100 gr;
  • paprika – 1 lžička;
  • sůl – 1 lžička;
  • sušený česnek – 1/2 lžičky;
  • rostlinný olej.

Omáčka 1:

  • med – 2 polévkové lžíce;
  • hořčice – 2 polévkové lžíce;
  • zrnitá hořčice – 1 lžička;
  • rostlinný olej – 3 polévkové lžíce;
  • sůl, pepř podle chuti.

Omáčka 2:

  • majonéza – 3 polévkové lžíce;
  • česnek – 1-2 stroužky;
  • kyselá okurka;
  • citronová šťáva.

Způsob přípravy:

  1. Smíchejte všechny ingredience na těsto. Kuřecí řízky nakrájejte na kousky. Smíchejte filé a těstíčko a nechte 30 minut odpočívat.
  2. V samostatné míse smíchejte všechny přísady na obalení.
  3. Každý kousek filé obalte v brynze a smažte na dobře rozpáleném oleji na středním plameni dozlatova. Otočte a osmažte i druhou stranu. Položte na papírovou utěrku, abyste odstranili přebytečný olej.
  4. Nyní přejděte k omáčkám. Na hořčičnou omáčku (omáčka 1) smíchejte všechny ingredience uvedené v receptu. Pro druhou omáčku udělejte totéž, ale česnek a okurku nastrouhejte na jemném struhadle a přidejte citronovou šťávu.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: