Nadýchaný a jemný tvarohový nákyp: recept krok za krokem pro štíhlý pas

Získáte vzdušný tvarohový nákyp s krupicí a zakysanou smetanou, který můžete jíst k snídani nebo podávat jako dezert.

Tvarohový nákyp s krupicí je pro Ukrajince známým pokrmem. Díky snadné přípravě a levným surovinám se často připravuje v mateřských školách pro děti, a proto si mnozí tento dezert pamatují z dětství.

Tvarohový nákyp – jehož recept si rozebereme – bude vyhovovat i těm, kteří si hlídají váhu.

Tvarohový nákyp – recept bez poškození postavy

Tvarohový nákyp v troubě se připravuje velmi snadno.

Ingredience: 1:

  • odtučněný tvaroh – 500 gramů;
  • vejce – 2 ks;
  • zakysaná smetana – 1 polévková lžíce;
  • mléko – 1 polévková lžíce;
  • krupice – 2 polévkové lžíce;
  • jedlá soda – 0,5 lžičky;
  • máslo – 1 polévková lžíce;
  • sultánky – podle chuti;
  • sůl – špetka;
  • kyselina citronová – na špičku nože;
  • cukr – 3 polévkové lžíce.

Příprava:

  1. Na začátku zalijte sultánky vroucí vodou a dejte stranou. Tvaroh rozmačkejte vidličkou. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky osolte, promíchejte a vlijte je do tvarohu. Přidejte všechny přísady kromě cukru a bílků.
  2. Promíchejte a odstavte na 20 minut, aby krupice nabobtnala.
  3. Bílky vyšlehejte s cukrem do pěny. Vlijte je do tvarohové směsi a jemně promíchejte.
  4. Formu vymažte olejem, přeneste do ní těsto a pečte asi 20-30 minut. Poté nechte ve formě vychladnout – hmota by se měla ustálit. Poté ji můžete vyjmout a podávat. V případě potřeby ozdobte moučkovým cukrem nebo polevou.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: