Velmi chutné, drobivé, měkké: jaké jsou triky vaření prosné kaše?

Povíme vám o nejdůležitějších tricích, které vám pomohou uvařit jemnou, křehkou a chutnou prosnou kaši.

Zkušené hospodyňky se s vámi podělily o všechny triky, jak uvařit chutnou prosnou kaši.

Povíme vám o nejdůležitějších tricích, které vám pomohou připravit jemnou, křehkou a chutnou prosnou kaši.

Jak uvařit tu nejchutnější prosnou kaši: jaké důležité nuance je třeba vzít v úvahu.

  • Trik č. 1. Je třeba vědět, že před vařením je třeba proso důkladně propláchnout horkou vodou. Každé zrno má totiž škrobovou slupku, která při vaření kaše dodá kaši lepkavou konzistenci. Proto je nutné tuto slupku omýt, aby byla kaše opravdu křehká.
  • Trik č. 2. Osušte proso na pánvi a poté ho minutu smažte na mírném ohni v malém množství rostlinného oleje. Tímto způsobem se chuť prosa zcela rozvine, kaše se ukáže jako voňavá a bohatá. Olej navíc zabrání tomu, aby proso nasáklo velké množství vlhkosti, takže kaše bude křehká.
  • Trik č. 3. Prosná kaše by měla být dobře spařená. Zde je důležitá nuance, aby se proso uvařilo, ale neproměnilo se v lepkavou rozvařenou hmotu – kaši je lepší vařit v hrnci bez pokličky. Když se většina vody odpaří, přikryjte ji pokličkou. Během vaření také nezapomeňte kaši občas zamíchat, aby se neslepila.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: