Baskický tvarohový koláč San Sebastian: velmi jednoduchý recept na delikátní španělský dezert

Tento španělský dezert má charakteristické vlastnosti – připravuje se bez kůrky.

Baskický cheesecake si stejně jako klasický cheesecake zachovává jemnou chuť sýrového základu. Tento španělský dezert má však charakteristické rysy – připravuje se bez kůrky a po upečení získává výraznou karamelizovanou krustu. O tom, jak připravit baskický cheesecake bez kůrky, informuje RBC-Ukrajina s odkazem na kulinářský kanál YouTube Kulinarni Witivki.

Recept na tvarohový koláč ze San Sebastianu

Složení: 1:

  • smetanový sýr – 540 g
  • smetana (33 % tuku) – 340 ml
  • vejce – 4 ks
  • citronová šťáva – 1 polévková lžíce.
  • cukr – 120 g
  • sůl – 1/4 lžičky.
  • škrob – 25 g

Jak připravit tvarohový koláč bez kůrky

  1. Chcete-li připravit tento neobvyklý španělský cheesecake s kůrkou, vložte smetanový sýr do hluboké mísy a důkladně jej vyšlehejte metličkou nebo vidličkou do hladka. Poté přidejte špetku soli a cukru.
  2. Sýrovou směs důkladně promíchejte a začněte postupně přidávat vejce. Po každém vejci tvarohový základ promíchejte dohladka.
  3. Vzhledem k tomu, že tvarohová směs pro tento recept je poměrně tekutá, při pečení při vysoké teplotě získá dezert karamelovou kůrku, ale uvnitř zůstane měkký.
  4. Aby však dezert držel tvar, je třeba do ingrediencí přidat škrob, který předtím smícháme se 3 lžícemi smetany. Suchý škrob do sýrové směsi nepřisypávejte, protože by mohl způsobit hrudky.
  5. Poté do tvarohové směsi vlijte zbylou smetanu, ingredience promíchejte a nakonec přidejte citronovou šťávu.
  6. K upečení tohoto dezertu potřebujete malou formu o průměru asi 18 cm. Před naplněním sýrovou směsí by měla být vyložena pergamenem.
  7. Předehřejte troubu na 250 stupňů a tvarohový koláč pečte 40-45 minut. Je důležité umístit formu na prostřední polici trouby.
  8. Aby měl dezert krémovou chuť a strukturu, vychlaďte ho a poté dejte na několik hodin do chladničky. Pokud chcete, můžete tvarohové plátky před podáváním polít džemem nebo rozpuštěnou čokoládou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: