Jasné a chutné: recept na salát „Graf“

Salát je díky červené řepě jasnější a chutnější.

Přestože svátky jsou již za námi, recept na chutný a vydatný salát nebude v kuchařském zápisníku žádné hostitelky nikdy zbytečný. Doporučujeme vzít na vědomí recept na salát „Graf“ z blogu Jednoduché vaření. Recepty.“ Existuje několik variant tohoto pokrmu. Od ostatních se liší tím, že obsahuje vařenou červenou řepu.

Salát „Graf“

Složení:

  • vařené brambory – 250 gr;
  • kuřecí řízek – 200 g;
  • konzervovaný hrášek – 100 g;
  • vařená vejce – 4 ks;
  • sušené švestky – 10 ks;
  • vlašské ořechy – 40 g;
  • cibule – 1-2 hlavy;
  • červená řepa – 1 ks;
  • sůl/pepř;
  • majonéza;
  • bobkový list;
  • ochucený pepř.

Na marinádu:

  • sůl/cukr – po 1/2 lžičky;
  • ocet – 2 polévkové lžíce;
  • voda – 50 ml.

Způsob přípravy:

  1. Vhoďte kuřecí řízky do vroucí vody. Přidejte sůl, oregano pepř a bobkový list. Vařte 10 minut. Maso nechte ve vývaru vychladnout.
  2. Oloupejte a nakrájejte cibuli na kostičky a naložte ji.
  3. Brambory, červenou řepu a vejce uvařte doměkka. Vše necháme vychladnout, oloupeme. Brambory, vejce a červenou řepu nastrouháme nahrubo. Filé nakrájejte na kostičky nebo je natrhejte na vlákna.
  4. Sušené švestky a ořechy vhodným způsobem nasekejte.
  5. Dno talíře vymažte majonézou a vyložte na něj brambory. Podle chuti osolíme a opepříme. Potřete je tenkou vrstvou majonézy. Na ně položíme nakládanou cibuli a pak – opět – síťku majonézy. Další vrstva – maso, navrch majonéza, pak hrášek.
  6. Dále – vejce, která se osolí a opepří, překryjí se síťkou z majonézy. Dále se rozloží nakrájené sušené švestky a na ně – ořechy.
  7. Poslední vrstvou je nastrouhaná červená řepa, urovná se a zakryje majonézou.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: