Pokrm je snadný na přípravu
Vejce plněná šproty jsou univerzálním studeným předkrmem, který se stane ozdobou každé hostiny.
Příprava pokrmu není náročná. Vyjde chutně a celé šproty na plněných vejcích dodají svačině originální vzhled.
Recept
Složení:
- kuřecí vejce 5 ks
- šproty 1 plechovka
- majonéza 1 polévková lžíce.
- dijonská hořčice 1 lžička.
- mletý černý pepř
- zelená cibule
- koprová zelenina
- sůl
Příprava:
- Vejce vařte 10 minut od bodu varu. Vychladněte, oloupejte, opatrně podélně rozkrojte na dvě poloviny a vyjměte žloutky.
- Zelenou cibuli opláchněte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte nadrobno.
- Šproty vyjměte z plechovky. Pokud jsou velké, rozkrojte je na poloviny a deset kusů s ocásky nechte na ozdobu. Zbylým rybám odřízneme ocásky, vložíme je ke žloutkům, přidáme majonézu, hořčici, černý pepř, sůl a vidličkou dobře rozmačkáme. Přidáme zelenou cibulku a promícháme.
- Veverky naplníme nádivkou, bez polevy. Zbylou náplň přendejte do cukrářského sáčku a na každé vajíčko vytlačte vzorek náplně. Rybu s ocáskem vložte do vejce, mírně přitlačte a ozdobte koprovou zeleninou.