Vejce plněná šproty: recept na velkolepou svačinu

Pokrm je snadný na přípravu

Vejce plněná šproty jsou univerzálním studeným předkrmem, který se stane ozdobou každé hostiny.

Příprava pokrmu není náročná. Vyjde chutně a celé šproty na plněných vejcích dodají svačině originální vzhled.

Recept

Složení:

  • kuřecí vejce 5 ks
  • šproty 1 plechovka
  • majonéza 1 polévková lžíce.
  • dijonská hořčice 1 lžička.
  • mletý černý pepř
  • zelená cibule
  • koprová zelenina
  • sůl

Příprava:

  1. Vejce vařte 10 minut od bodu varu. Vychladněte, oloupejte, opatrně podélně rozkrojte na dvě poloviny a vyjměte žloutky.
  2. Zelenou cibuli opláchněte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte nadrobno.
  3. Šproty vyjměte z plechovky. Pokud jsou velké, rozkrojte je na poloviny a deset kusů s ocásky nechte na ozdobu. Zbylým rybám odřízneme ocásky, vložíme je ke žloutkům, přidáme majonézu, hořčici, černý pepř, sůl a vidličkou dobře rozmačkáme. Přidáme zelenou cibulku a promícháme.
  4. Veverky naplníme nádivkou, bez polevy. Zbylou náplň přendejte do cukrářského sáčku a na každé vajíčko vytlačte vzorek náplně. Rybu s ocáskem vložte do vejce, mírně přitlačte a ozdobte koprovou zeleninou.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: