Vyjde z toho vynikající dušené zelí, které stojí za to si osvojit.
Dušené zelí je velmi chutný zeleninový pokrm, který je ideální pro chladné roční období. Lze ho připravit s masem, houbami a nejen s nimi. Klasické dušené zelí se připravuje s masem a obvyklou sadou zeleniny.
Dušené zelí s masem
Složení: 1:
- 500 gramů zelí;
- 300 gramů hovězího nebo vepřového masa;
- jedna cibule;
- jedna mrkev;
- dvě rajčata;
- olej na smažení;
- koření podle chuti.
Příprava:
- Maso nakrájejte na kousky.
- Nastrouhejte mrkev, nakrájejte cibuli na kostičky a nakrájejte rajčata na kousky.
- Na pánvi osmažte maso dozlatova.
- Přidejte nakrájenou zeleninu a vařte, dokud není měkká.
- Přisypeme zelí a koření, promícháme a pod pokličkou dusíme asi 40 minut.