Jak dusit zelí bez práce: recept

Vyjde z toho vynikající dušené zelí, které stojí za to si osvojit.

Dušené zelí je velmi chutný zeleninový pokrm, který je ideální pro chladné roční období. Lze ho připravit s masem, houbami a nejen s nimi. Klasické dušené zelí se připravuje s masem a obvyklou sadou zeleniny.

Dušené zelí s masem

Složení: 1:

  • 500 gramů zelí;
  • 300 gramů hovězího nebo vepřového masa;
  • jedna cibule;
  • jedna mrkev;
  • dvě rajčata;
  • olej na smažení;
  • koření podle chuti.

Příprava:

  1. Maso nakrájejte na kousky.
  2. Nastrouhejte mrkev, nakrájejte cibuli na kostičky a nakrájejte rajčata na kousky.
  3. Na pánvi osmažte maso dozlatova.
  4. Přidejte nakrájenou zeleninu a vařte, dokud není měkká.
  5. Přisypeme zelí a koření, promícháme a pod pokličkou dusíme asi 40 minut.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: