Medový koláč na pánvi: recept pro ty, kteří nemají troubu

Dort se vyklube měkký, jemný, s voňavou kůrkou a krémem ze zakysané smetany a kondenzovaného mléka.

Zvláštností přípravy medového dortu je, že se připravuje na pánvi a je ideální pro ty, kteří nemají troubu. Dort je měkký, jemný, s voňavou kůrkou a krémem ze zakysané smetany a kondenzovaného mléka. Takové pečivo se jednoduše rozplývá v ústech.

Recept

Složení:

  • pšeničná mouka 450 g
  • kuřecí vejce 2 ks
  • máslo 150 g
  • med 100 g
  • cukr 100 g
  • jedlá soda 1 lžička.
  • rostlinný olej
  • zakysaná smetana 25-30 % 400 g
  • kondenzované mléko 120 g

Příprava:

  1. Do hrnce dejte máslo, med, zahřejte, stáhněte z ohně a přidejte jedlou sodu.
  2. Vejce a cukr vyšleháme mixérem do nadýchané pěny, přidáme směs mouky, smetany a medu a vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na šest dílů, každý rozválíme do kuličky, přikryjeme potravinovou fólií a pošleme na 30 minut do lednice. Vyválíme je na pracovní ploše vyložené pergamenovým papírem.
  3. Na rozehřáté pánvi, lehce potřené rostlinným olejem, na středním plameni osmažte každou placku z obou stran, dokud nezezlátne. Přendejte je na prkénko a ostrým nožem ořízněte okraje koláčů, odřezky dejte stranou a poté je rozdrobte na drobenku.
  4. Na krém smíchejte zakysanou smetanu s kondenzovaným mlékem a vyšlehejte mixérem. Krémem potřete každý korpus, boky a vrch dortu a posypte drobenkou. Vložte na dvě hodiny do chladničky.

Tipy:

  • Koláč lze podle potřeby posypat libovolnými ořechy.
  • Zakysaná smetana a kondenzované mléko by měly mít pokojovou teplotu.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava
Comments number: 1
  1. Petr.

    Úžasné kde asi tak mám sehnat kuřecī vejice!!!!Vejice má nosnice a ne kuře (KOHOUT JE TAKÉ NEJDRIV KUŘE).

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: