Domácí rychlé občerstvení: recept na chutnou šawarmu s kuřecím masem

Shawarma je jedním z nejoblíbenějších rychlých občerstvení na světě. A lze ji snadno připravit i doma

Šawarma je maso se zeleninou a omáčkou zabalené do pity neboli pity. V každém případě je to pouliční jídlo, které si můžete vychutnat po celém světě. A snadno si ji můžete připravit i doma. Pokud chcete, přidejte více kuřecího masa nebo omáčky, píše Focus.

Kuřecí maso můžete nahradit krůtím, hovězím nebo jakýmkoli jiným masem podle vaší chuti. Nebo si toto rychlé jídlo připravte zcela vegetariánské.

Šawarma s kuřecím masem a korejskou mrkví

Složení: 1:

  • tenká pita – 2 ks;
  • kuřecí nebo krůtí řízek – 300 g;
  • rajčata – 300 g;
  • okurka – 200 g;
  • červená cibule – 100 g;
  • Pekingské zelí – 100 g;
  • Korejská kořeněná vařená mrkev – 100 g;
  • salátové listy;
  • 18% zakysaná smetana – 60 g (lze nahradit neslazeným jogurtem);
  • kečup – 25 g;
  • hořčice, mletá uzená paprika, sůl.

Příprava:

  1. Kuřecí řízky omyjte a dobře osušte papírovými utěrkami. Osolte, opepřete a okořeňte paprikou. Pokud nemáte rádi chuť „bílého masa“, můžete použít i stehenní řízky.
  2. Troubu předehřejte na 200 °C. Připravené filety položte na alobal, okraje seberte k sobě tak, aby vznikl malý otvor. Nalijte do něj trochu teplé vody (několik lžic). Pečte 35 minut. Takto bude maso šťavnaté.
  3. Odřízněte konce okurek a nakrájejte je na tenké plátky. Pokud jsou semena velká, je lepší je vyříznout spolu s částí dužiny.
  4. Rajčata rozkrojte na poloviny, odstraňte přebytečnou šťávu a semínka. Zbylou část nakrájejte na slámky. Oloupejte červenou cibuli a nakrájejte ji na tenká kolečka. Můžete ji smíchat s citronovou šťávou.
  5. Pekingské zelí nakrájejte nadrobno. Korejskou mrkev položte na 2-3 vrstvy papírových utěrek, aby nasákla marinádou. Listy hlávkového salátu dobře omyjte a osušte. A připravte omáčku na šawarmu s korejskou mrkví. Zakysanou smetanu dejte do mísy. Přidejte rajčatovou omáčku a hořčici. Podle chuti osolte a opepřete. Důkladně promíchejte.
  6. Teplé kuřecí řízky nakrájejte na stejně velké plátky jako okurky a rajčata. Uspořádejte pita pláty. Polovinu každého z nich potřete vzniklou omáčkou a nechte asi 7 cm široké okraje. Rozložte listy salátu, cibuli, okurky, rajčata, pekingské zelí, mrkev a maso. Šawarmu zabalte. 10. Šawarmu a korejskou mrkev smažte střídavě na suché grilovací pánvi ze všech stran tak, aby se objevily tmavé šmouhy. A podávejte své domácí „rychlé občerstvení“ na stůl.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: