Kde je generálovo sádlo: chytrý způsob, jak si vybrat stoprocentní pochoutku

Jak vybrat generálské sádlo – jaký je rozdíl mezi generálským a obyčejným sádlem.

Jaký druh sádla se nazývá generálské sádlo / koláž: Glavred, foto: , Pexels/Boryslav Shoot

Přečtěte si náš článek „Co se stane, když budete jíst sádlo každý den: odpověď na palčivou otázku“.

Sádlo má miliony příznivců po celém světě a není divu, protože tento živočišný produkt je nejen chuťově výjimečný, ale také bohatý na užitečné stopové prvky. Sádlo je mimořádně kalorické, takže v mírném množství je nepostradatelným produktem při zimních nachlazeních.

Ze všech různých druhů sádla zaujímá snad nejčestnější místo takzvané generálské sádlo. Tento výrobek má svůj specifický vzhled, pro který získal slávu a uznání, uvádí Glavred.

Co znamená generálské sádlo

Hlavním rozdílem generálského sádla je přítomnost stejnoměrných vrstev masa v něm. Pruhy masa se mohou v jednom kusu sádla několikrát střídat.

Není vyloučeno, že právě takový vzhled vedl k tomu, že se tomuto sádlu začalo říkat „generálské“. Zřejmě zde lze vysledovat analogii s červenými pruhy na generálských kalhotách, které jsou podobné proužkům masa v sádle.

Kde je generálské sádlo v praseti?

Dosáhnout ideálního generálova tuku však není tak snadné, protože k tomu slouží speciální režim krmení prasat. Zkušení chovatelé střídají výkrm a hladovění, aby dosáhli požadovaného efektu.

Generálské sádlo lze nalézt na specifických částech jatečně upraveného těla prasete. Získává se například z odřezků z boku jatečně upraveného těla prasete.

Jak vybrat správné generálské sádlo

Při výběru General’s sádla se vyplatí věnovat pozornost nejen vzhledu, ale také vůni výrobku. Zkušení labužníci tvrdí, že čerstvé sádlo vydává nevýraznou, aromatickou a mírně nasládlou vůni.

Zároveň platí, že pokud má sádlo štiplavý nebo kyselý zápach, že to může znamenat, že výrobek je zjevně „zkažený“ a nelze ho používat. Existuje několik pachů, které naznačují, že sádlo je zjevně zatuchlé:

  • močovina;
  • plísně;
  • zatuchlost;
  • zatuchlý výrobek.

Který druh sádla je nejlepší

Pokud si chcete koupit skutečně exkluzivní kus sádla, je vhodné se zeptat, z jaké části jatečně upraveného těla pochází. Je přece známo, že nejlepšími vlastnostmi se vyznačuje sádlo z oblasti ledvin a žaludku zvířete.

V ideálním případě by sádlo mělo být měkké a hladké a nemělo by obsahovat specifické vepřové příchutě. Dalším důležitým ukazatelem je, že při zpracování na slaninu by se sádlo mělo snadno a pevně roztírat na krajíc chleba.

Další novinky:

Co je to sádlo?

Sádlo je potravinářský výrobek, který je podle Wikipedie tuhý podkožní živočišný tuk (obvykle vepřový) ukládaný zvířaty v období jejich zvýšené výživy jako rezerva v těle zvířete a skládající se převážně z lipidů.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: