Perfektně se vydařil: recept na dokonalé tvarohové koláče

Existuje několik tajemství, pokud je dodržíte, cheesecaky budou křehké a chutné.

Lahodné cheesecaky se připravují velmi snadno, ale je třeba dodržovat několik pravidel a pak se povedou dokonale. Hlavním tajemstvím dokonalých cheesecaků je protřít tvaroh jemným sítem a vymačkat z něj vlhkost. Obsah tuku v tvarohu by neměl být vyšší a nižší než 9 %. Těsto by mělo být pružné, aby při stlačení tvarohového koláče nepraskalo na plechu a drželo tvar. Pokud vše provedete správně, získáte křehké cheesecaky s rumělkovou kůrkou, píše Focus.

Cheesecaky

Složení:

  • Tvaroh – 350 g;
  • dvě vejce;
  • mouka – 6 polévkových lžic;
  • cukr – 2 polévkové lžíce;
  • rostlinný olej.

Příprava:

  1. Všechen tvaroh vložte do mísy a rozmačkejte vidličkou tak, aby nezůstaly žádné velké kousky. Přidejte vejce a cukr. Vše důkladně promíchejte. Je lepší nepoužívat příliš suchý nebo příliš mokrý tvaroh, jinak se tvarohové koláčky při pečení rozpadnou.
  2. Do tvarohového těsta přidejte 5 lžic mouky a důkladně promíchejte. Pokud přidáte více mouky, budou cheesecaky hustší. Pokud přidáte méně mouky, budou tvarohové koláčky křehčí. V každém případě byste však měli získat homogenní hmotu, ze které můžete tvarovat cheesecaky.
  3. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej. Na talíři posypeme trochou mouky. Poté odeberte část tvarohového těsta, udělejte malé kuličky, obalte je v mouce a zploštěte, abyste vytvořili tvarohové placky.
  4. Smažte cheesecaky 1-2 minuty dozlatova. Poté je otočte na druhou stranu a usmažte je také. Postup opakujte, dokud není tvaroh hotový. Tvarohové koláčky podávejte se zakysanou smetanou nebo s marmeládou podle chuti.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: