Existuje několik tajemství, pokud je dodržíte, cheesecaky budou křehké a chutné.
Lahodné cheesecaky se připravují velmi snadno, ale je třeba dodržovat několik pravidel a pak se povedou dokonale. Hlavním tajemstvím dokonalých cheesecaků je protřít tvaroh jemným sítem a vymačkat z něj vlhkost. Obsah tuku v tvarohu by neměl být vyšší a nižší než 9 %. Těsto by mělo být pružné, aby při stlačení tvarohového koláče nepraskalo na plechu a drželo tvar. Pokud vše provedete správně, získáte křehké cheesecaky s rumělkovou kůrkou, píše Focus.
Cheesecaky
Složení:
- Tvaroh – 350 g;
- dvě vejce;
- mouka – 6 polévkových lžic;
- cukr – 2 polévkové lžíce;
- rostlinný olej.
Příprava:
- Všechen tvaroh vložte do mísy a rozmačkejte vidličkou tak, aby nezůstaly žádné velké kousky. Přidejte vejce a cukr. Vše důkladně promíchejte. Je lepší nepoužívat příliš suchý nebo příliš mokrý tvaroh, jinak se tvarohové koláčky při pečení rozpadnou.
- Do tvarohového těsta přidejte 5 lžic mouky a důkladně promíchejte. Pokud přidáte více mouky, budou cheesecaky hustší. Pokud přidáte méně mouky, budou tvarohové koláčky křehčí. V každém případě byste však měli získat homogenní hmotu, ze které můžete tvarovat cheesecaky.
- Na pánvi rozehřejte rostlinný olej. Na talíři posypeme trochou mouky. Poté odeberte část tvarohového těsta, udělejte malé kuličky, obalte je v mouce a zploštěte, abyste vytvořili tvarohové placky.
- Smažte cheesecaky 1-2 minuty dozlatova. Poté je otočte na druhou stranu a usmažte je také. Postup opakujte, dokud není tvaroh hotový. Tvarohové koláčky podávejte se zakysanou smetanou nebo s marmeládou podle chuti.