Křehké vařené kuřecí maso, sýr, okurka, rajčata a salát v pita chlebu je základem každé hostiny.
Lavash s kuřecím masem je předkrm pro rychlé jídlo. K jeho přípravě použijte libovolnou část kuřete.
Křehké vařené kuřecí maso, sýr, okurka, rajčata a salát v pita chlebu je hůlkou na každou hostinu nebo jen tak na svačinu.
Recept
Složení:
- pita chléb – 1 ks
- kuřecí řízek – 400 gr;
- rajčata – 1 ks;
- okurka – 1 ks;
- tvrdý sýr – 100 gr;
- hlávkový salát – svazek;
- sůl.
Na omáčku:
- zakysaná smetana – 4 polévkové lžíce;
- česnek – 2 stroužky;
- mletý černý pepř;
- sůl.
Příprava:
- Kuřecí řízky vařte 20 minut od bodu varu v osolené vodě. Nechte vychladnout a nakrájejte je na malé kostičky.
- Okurku nakrájejte na plátky.
- Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Rajčata nakrájejte na malé kostičky.
- Listy salátu opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou.
- Česnek oloupejte a prolisujte přes lis.
- Na omáčku smíchejte v míse zakysanou smetanu, česnek, mletý černý pepř, sůl a promíchejte.
- Do mísy vložte kuřecí maso, sýr a poté sůl, přidejte omáčku a promíchejte.
- Na plát pity položíme tenkou vrstvu masové nádivky, listy salátu, na salát pak rajčata a okurku. Pitu pevně stočíme do ruličky, zabalíme do potravinářské fólie a pošleme na 30 minut do lednice. Před podáváním nakrájejte na porce.
Pokud je pita malá, rozdělte suroviny na dvě části a připravte dvě pita rolky.