Pita s kuřecím masem a zeleninou: recept na rychlou svačinu

Křehké vařené kuřecí maso, sýr, okurka, rajčata a salát v pita chlebu je základem každé hostiny.

Lavash s kuřecím masem je předkrm pro rychlé jídlo. K jeho přípravě použijte libovolnou část kuřete.

Křehké vařené kuřecí maso, sýr, okurka, rajčata a salát v pita chlebu je hůlkou na každou hostinu nebo jen tak na svačinu.

Recept

Složení:

  • pita chléb – 1 ks
  • kuřecí řízek – 400 gr;
  • rajčata – 1 ks;
  • okurka – 1 ks;
  • tvrdý sýr – 100 gr;
  • hlávkový salát – svazek;
  • sůl.

Na omáčku:

  • zakysaná smetana – 4 polévkové lžíce;
  • česnek – 2 stroužky;
  • mletý černý pepř;
  • sůl.

Příprava:

  1. Kuřecí řízky vařte 20 minut od bodu varu v osolené vodě. Nechte vychladnout a nakrájejte je na malé kostičky.
  2. Okurku nakrájejte na plátky.
  3. Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
  4. Rajčata nakrájejte na malé kostičky.
  5. Listy salátu opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou.
  6. Česnek oloupejte a prolisujte přes lis.
  7. Na omáčku smíchejte v míse zakysanou smetanu, česnek, mletý černý pepř, sůl a promíchejte.
  8. Do mísy vložte kuřecí maso, sýr a poté sůl, přidejte omáčku a promíchejte.
  9. Na plát pity položíme tenkou vrstvu masové nádivky, listy salátu, na salát pak rajčata a okurku. Pitu pevně stočíme do ruličky, zabalíme do potravinářské fólie a pošleme na 30 minut do lednice. Před podáváním nakrájejte na porce.

Pokud je pita malá, rozdělte suroviny na dvě části a připravte dvě pita rolky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: