Jak připravit domácí cinnabony: „ultimátní jednoduchý“ recept ze 4 ingrediencí

Tyto cinnabony zvládne i začínající kuchařka.

Skořicové buchtičky neboli cinnabony jsou oblíbeným a chutným dezertem, ale jejich výroba od základu není tak snadná, protože hnětení těsta trvá dlouho. Pokud se však nechcete namáhat, ale přesto chcete domácí synnabony, Express nabízí alternativní „ultimátní snadný recept“. S jednou jednoduchou obměnou zvládne tyto synnabones vyrobit i začínající kuchařka.

Například recept zveřejněný BBC Good Food navrhuje použít na synnabony hotové těsto na croissanty. Na výrobu dávky 18 malých buchtiček potřebujete pouze čtyři ingredience, nepočítaje polevu.

Recept

Složení

Pro synnabones:

  • 250 g hotového těsta na croissanty
  • 30 g nesoleného másla
  • 2 lžičky skořice
  • Šest lžic světlého hnědého cukru

Na bílou polevu

  • 240 g moučkového cukru
  • Dvě lžíce rozpuštěného másla
  • Dvě lžičky vanilkového extraktu
  • Čtyři lžíce mléka

Příprava

  1. Nejprve předehřejte troubu na 180C/plyn 4, poté vyložte 23cm dortovou formu čtvercem pergamenu na pečení tak, aby rohy vyčnívaly nahoru. To proto, aby se koláčky po upečení snadno vyjímaly.
  2. Poté vyjměte těsto na croissanty z obalu a rozprostřete ho na čistou a suchou pracovní plochu. Ostrým nožem těsto rozkrojte na tři díly. Máslo rozdělte na čtyři části a každou část těsta potřete třemi částmi.
  3. Poté v míse smíchejte skořici a cukr. Každý z obdélníků těsta posypte dvěma až třemi lžičkami cukrové směsi a těsto srolujte do rolády.
  4. Až budete mít tři rohlíčky, rozkrojte každý z nich na polovinu a pak každou polovinu na tři díly. Chcete-li vytvořit větší rohlíčky, rozkrojte poloviny rohlíčků na jeden nebo dva kusy.
  5. Rohlíky položte do formy do dvou kruhů – mezi nimi by měl být dostatečný prostor, aby mohly vykynout a rozprostřít se. Pečte v předehřáté troubě 15 minut nebo dokud nejsou rohlíky dobře vykynuté a propečené.
  6. Mezitím zahřejte zbývající cukr a smíchejte ho se zbývajícím máslem, aby vznikl hustý karamel. Když jsou rohlíčky hotové, pokapejte je karamelem. Případně připravte bílou polevu tak, že v míse smícháte moučkový cukr, rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt a mléko, vymícháte do hladka a teplé rohlíčky přelijete, než je rozdělíte na porce.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: