Vyzkoušejte tento recept a přesvědčte se, že zdravé a snadno připravitelné jídlo může být velmi chutné.
Tento recept bude skutečnou záchranou, když potřebujete rychle připravit chutný a výživný pokrm. Díky harmonické kombinaci ingrediencí se bude skvěle hodit jak ke každodennímu obědu, tak ke slavnostní události.
Během pečení se všechny složky spojí v jedinou chuťovou symfonii a vytvoří výjimečné kulinářské dílo. Proto hotový nákyp jistě potěší vás i vaše blízké a jeho recept se dozvíte na stránce Olgy Ryabenko.
Recept
Složení:
- Mladé zelí (malé) 1/2 ks.
- Kuřecí řízek 1 ks
- Vejce 4 ks
- Sůl
- Pepř
- Paprika 1 lžička
- Zakysaná smetana 100 g
- Petržel
- Tvrdý sýr 100 g
- Rajče 1 ks
- Parmezán 40 g
Příprava
- Mladé zelí nakrájejte na tenké plátky a vložte do zapékací misky předem vymazané máslem nebo olivovým olejem.
- Kuřecí řízek nakrájejte na malé kostičky. V míse ho smícháme s vejci, solí, pepřem, paprikou, strouhaným sýrem, zakysanou smetanou a nasekanou petrželkou. Vzniklou směs důkladně promíchejte.
- Připravenou kuřecí směsí naplňte zelí ve formě a rovnoměrně ji rozprostřete po celé ploše.
- Rajče nakrájejte na tenké plátky a naaranžujte je na kuřecí a zelný základ.
- Navrch nákyp posypte strouhaným parmazánem. Ten dodá pokrmu voňavou kůrku a nepřekonatelnou chuť.
- Předehřejte troubu na 200 °C a pečte nákyp 45 minut. Zkontrolujte nožem – kuřecí řízky by měly být šťavnaté a zelí měkké.
Tipy:
- Používejte mladé zelí, protože se rychleji uvaří a pokrm je pak velmi jemný.
- Pro větší šťavnatost můžete místo zakysané smetany přidat řecký jogurt.
- Pokud chcete dosáhnout výraznější chuti, přidejte některé ze svých oblíbených koření, například sušené oregano nebo bazalku.
- Hotový nákyp nakrájejte na porce a podávejte horký. K tomuto pokrmu se hodí lehké zeleninové saláty nebo čerstvé bylinky.
Vyzkoušejte tento recept a přesvědčte se, že zdravé a snadno připravitelné jídlo může být velmi chutné.