K urychlení procesu vaření perlovky pomůže jeden jednoduchý úkon.
Zkopírovaný odkaz
Jak rychle uvařit perlovku / koláž: Glavred, foto: screenshot
Naučíte se:
- Jak rychle uvařit perlovku
- Jaké jednoduché tajemství pomůže urychlit vaření této obiloviny?
Perlovka je velmi výživná a užitečná kroupa. Lze ji použít jako přílohu nebo z ní připravit různé pokrmy.
Doporučujeme také přečíst si materiál: Z čeho se vyrábí kuskusová krupice: způsob výroby mnohé překvapí.
Často se však mohou vyskytnout dotazy, jak proces vaření krupice urychlit, protože samotné kroupy se nevaří příliš rychle.
Autor kanálu YouTube „Zakarpatska Gospodinya“ prozradil, jak rychle uvařit perlovku a jaká pravidla je třeba při tomto procesu dodržovat.
Před vařením perlovky je třeba ji dobře omýt. Je lepší ji několikrát omýt, dokud voda nezprůhlední.
Kroupy je třeba nasypat do hrnce se silným dnem, zalít vodou, osolit a dát vařit, dokud nejsou hotové.
Pokud však hledáte způsob, jak perlovku rychle uvařit, vyplatí se ji na několik hodin namočit.
„Pokud chcete, aby se perlovka rychle uvařila, musíte ji před vařením namočit na 2-3 hodiny do vody, aby stála a nabobtnala. Pak se bude vařit velmi rychle,“ říká hostitelka.
Poznamenala: pokud jste perlovku jen umyli a nenamočili, měli byste vzít asi třikrát více vody než perlovky.
„Například pokud máte 200 g perlovky, měli byste si vzít 600 ml vody. A pokud už ve vodě stála, můžete si vzít na vaření méně vody. Perlovka do sebe přebytečnou vodu nenasaje, takže přebytečnou vodu můžete vypustit,“ vysvětlil autor videa.
Podívejte se na video, jak rychle uvařit perlovku:
Jak správně vařit obiloviny / Infografika: Glavred
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.