Dušené zelí s kuřecím filé: recept na zdravý a nízkokalorický pokrm

Pokrm podávejte teplý i studený

Jednoduchý, nízkokalorický pokrm, jehož příprava nezabere mnoho času. Dušené zelí je měkké, s bohatou chutí a masovou vůní.

Připravte si maso, zeleninu, nakrájejte a osmažte na pánvi. Pokrm podáváme teplý i studený.

Recept

Složení:

  • bílé zelí 500 g
  • kuřecí řízek 300 g
  • cibule 1 ks.
  • mrkev 1 ks.
  • rajčatový protlak 2 polévkové lžíce l.
  • voda 100 ml
  • mletá paprika 1 lžička.
  • rostlinný olej 3 polévkové lžíce.
  • mletý černý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Kuřecí řízky omyjte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na malé kostičky.
  2. Oloupejte cibuli a mrkev. Cibuli nakrájejte na kostičky, mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
  3. Rozehřejte hlubokou pánev s rostlinným olejem a kuřecí řízky osmažte na prudkém ohni dozlatova.
  4. Přidejte cibuli, mrkev a zeleninu na středním plameni osmažte do měkka, přidejte rajčatový protlak, papriku, mletý černý pepř, promíchejte a poté přidejte zelí.
  5. Přilijeme horkou vodu, osolíme a znovu promícháme. Přikryjte pokličkou a vařte 10 minut, poté pokličku sundejte a vařte dalších sedm minut.

Tipy: Místo kuřecích řízků použijte libovolné maso.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: