Pokrm podávejte teplý i studený
Jednoduchý, nízkokalorický pokrm, jehož příprava nezabere mnoho času. Dušené zelí je měkké, s bohatou chutí a masovou vůní.
Připravte si maso, zeleninu, nakrájejte a osmažte na pánvi. Pokrm podáváme teplý i studený.
Recept
Složení:
- bílé zelí 500 g
- kuřecí řízek 300 g
- cibule 1 ks.
- mrkev 1 ks.
- rajčatový protlak 2 polévkové lžíce l.
- voda 100 ml
- mletá paprika 1 lžička.
- rostlinný olej 3 polévkové lžíce.
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Kuřecí řízky omyjte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na malé kostičky.
- Oloupejte cibuli a mrkev. Cibuli nakrájejte na kostičky, mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Rozehřejte hlubokou pánev s rostlinným olejem a kuřecí řízky osmažte na prudkém ohni dozlatova.
- Přidejte cibuli, mrkev a zeleninu na středním plameni osmažte do měkka, přidejte rajčatový protlak, papriku, mletý černý pepř, promíchejte a poté přidejte zelí.
- Přilijeme horkou vodu, osolíme a znovu promícháme. Přikryjte pokličkou a vařte 10 minut, poté pokličku sundejte a vařte dalších sedm minut.
Tipy: Místo kuřecích řízků použijte libovolné maso.