Paštika z rybích konzerv s vejci a sýrem je pikantní a jemná.
Zvláštností přípravy paštiky je, že se vyrábí z jakékoli rybí konzervy. Jedná se o skvělou pochoutku, která se hodí na každodenní i slavnostní stůl.
Paštika z rybích konzerv s přídavkem vajec a sýra se ukáže jako pikantní a jemná. Natřete ji na krutony, krekry nebo jednoduše na čerstvou bagetu.
Recept
Složení:
- rybí konzervy (sardinky) sklenice
- kuřecí vejce 2 ks
- tvrdý sýr 90 g
- citronová šťáva 1 polévková lžíce.
- mletý černý pepř
- sůl
Příprava:
- Vejce vařte 10 minut od bodu varu. Vychladněte, oloupejte a nastrouhejte na středně silném struhadle.
- Tvrdý sýr nastrouhejte na jemném struhadle.
- Rybí konzervu i s tekutinou vložíme do mísy mixéru, přidáme vejce, sýr, mletý černý pepř, sůl a citronovou šťávu. Rozmixujte mixérem dohladka.
- Vložte do skleněné nádoby, přikryjte a uložte do chladničky.
Tip: Místo tvrdého sýra můžete použít tavený sýr.