Recept na paštiku z rybích konzerv, vajec a sýra

Paštika z rybích konzerv s vejci a sýrem je pikantní a jemná.

Zvláštností přípravy paštiky je, že se vyrábí z jakékoli rybí konzervy. Jedná se o skvělou pochoutku, která se hodí na každodenní i slavnostní stůl.

Paštika z rybích konzerv s přídavkem vajec a sýra se ukáže jako pikantní a jemná. Natřete ji na krutony, krekry nebo jednoduše na čerstvou bagetu.

Recept

Složení:

  • rybí konzervy (sardinky) sklenice
  • kuřecí vejce 2 ks
  • tvrdý sýr 90 g
  • citronová šťáva 1 polévková lžíce.
  • mletý černý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Vejce vařte 10 minut od bodu varu. Vychladněte, oloupejte a nastrouhejte na středně silném struhadle.
  2. Tvrdý sýr nastrouhejte na jemném struhadle.
  3. Rybí konzervu i s tekutinou vložíme do mísy mixéru, přidáme vejce, sýr, mletý černý pepř, sůl a citronovou šťávu. Rozmixujte mixérem dohladka.
  4. Vložte do skleněné nádoby, přikryjte a uložte do chladničky.

Tip: Místo tvrdého sýra můžete použít tavený sýr.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: