Kdy je lepší jíst boršč – ráno nebo večer: nečekaná odpověď vás ohromí.

Měli byste jíst boršč každý den – co je důležité vědět o tomto kultovním pokrmu.

Zkopírovaný odkaz

Kdy nejíst boršč / Koláž: Glavred, Foto: Pixabay/ivabalk, Pixabay/TetyanaUs

Boršč je v mnoha zemích oblíbený a ceněný a často se jí téměř každý den. Je plný mnoha výživných prvků, které jsou prospěšné pro lidský organismus.

Boršč má navíc pozitivní vliv na zlepšení trávení a také dodává potřebné teplo, zejména v chladném období. Mnoho lidí má však otázku, kdy je lepší boršč jíst – ráno nebo večer.

Přečtěte si takéJak si nezničit telefon, když se zpomaluje: chytrý trik přinese stoprocentní výsledky

Přečtěte si náš článek „Můžete jíst boršč každý den: nečekaná odpověď vás zabije“.

Jak boršč působí na organismus

Každý recept na přípravu boršče předpokládá použití velkého množství zeleniny. Obsahují vlákninu, která zlepšuje trávení, zrychluje metabolismus a pomáhá snižovat hladinu cholesterolu. Jak víte, do složení boršče patří mrkev, která obsahuje beta-karoten. Tento antioxidant má vliv na výrazné zpomalení procesu stárnutí. Kromě toho česnek a cibule obsahují velké množství éterických olejů. Jsou také plné fytoncidů, stopových prvků a vitaminů.

Kdo by boršč neměl jíst

Přes všechny pozitivní vlastnosti boršče by však někteří lidé měli být při jeho konzumaci opatrní.

  • Boršč je například kontraindikován pro diabetiky. Základem boršče je totiž červená řepa, která má vysoký obsah cukru.
  • Červená řepa, a tedy i boršč, je kontraindikována u lidí trpících močovými kameny.
  • Také není vhodné pokládat na boršč lidi, kteří trpí onemocněním trávicího traktu.

Můžete jíst boršč 7. den

Různé polévky mají v lednici různou trvanlivost. Nemělo by se zapomínat, že mléčnou nebo pyré polévku s lze skladovat maximálně 12 hodin, polévku z polévky a houbovou polévku 24 hodin a zeleninovou polévku 4 dny. Co se týče boršče, jeho maximální trvanlivost je až 7 dní. Než však boršč pošlete do lednice, nezapomeňte polévku vychladit.

Jaký druh pokrmu je boršč?

Boršč je podle Wikipedie ukrajinský tekutý pokrm připravovaný z nakrájené červené řepy, zelí s přídavkem brambor, fazolí a různých koření.

Je možné jíst polévky po ránu?

Pokud máte rádi vydatné a zdravé snídaně, pak může být boršč tím nejlepším řešením. Dodá náboj potřebné energie a nasytí tělo užitečnými vitamíny a mikroprvky. Odborníci na výživu tvrdí, že po spánku tělo potřebuje výživnou stravu více než kdy jindy, a polévka je přesně to, co potřebuje.

Podívejte se na video – borščový skandál:

Další zprávy:

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: