Kdy solit brambory při vaření: slavný šéfkuchař prozradil neobyčejné tajemství, které překvapí.

Aby byly vařené brambory chutné a originální, je třeba znát několik pravidel. Můžete také přidat speciální „šmrnc“, který málokdo tuší.

Zkopírovaný odkaz

Kdy solit brambory při vaření / koláž: Glavred, foto: screen, depositphotos.com/p>Vaření brambor se obvykle považuje za velmi jednoduchou záležitost. Říká se, že je stačí uvařit – stačí postavit hrnec na sporák, vhodit do něj nastrouhané brambory a vařit je, dokud nejsou hotové. Ve skutečnosti ale není všechno tak jednoduché. Pokud chcete, aby tento pokrm nedopadl obyčejně, ale velmi chutně, voňavě a zároveň originálně, musíte se odklonit od obvyklého způsobu vaření tohoto produktu a přidat několik zajímavých „vychytávek“.

Doporučujeme také přečíst si materiál: Najít 4 rozdíly mezi dvěma námořníky se podaří jen těm nejinteligentnějším: Hádanka na rychlost.

Důležitá je také otázka, kdy přidávat sůl při vaření brambor. I to má rozhodující význam, aby pokrm dopadl velmi chutně.

Známý ukrajinský kuchař Eugen Klopotenko v pořadu „Snidanok z 1+1“ prozradil, jak vařit brambory, aby byly velmi chutné a zároveň originální.

„K tomu, abyste vyrobili michelinský výrobek, musíte vědět velmi málo, ale velmi jasně dodržovat některá pravidla. Brambory se musí vařit 30 minut v již vroucí vodě. Je velmi důležité kontrolovat, kdy už jsou uvařené. Je velmi důležité tento okamžik vystihnout – někdy se musí vařit 30 minut, někdy 25 minut,“ řekl Klopotenko.

Pokud však chcete brambory uvařit rychleji, měli byste je nakrájet na malé kousky. A pokud máte trochu více času, můžete je prostě uvařit i vcelku.

Jak správně vařit brambory

Šéfkuchař se podělil o tajemství, co můžete přidat při vaření brambor, aby byly nejen chutné, ale také originální.

„Nezapomínáme ale, že aby byl jakýkoli produkt chutný, musí být ochucený. Takže vezmeme bobkový list, a když ne, tak česnek, nebo vezmeme oregano pepř a hodíme ho do pyré. Většinou používám jen dva stroužky česneku. Brambory s tímto česnekem přihodím a uvařím. Tím získám česnekovou vodu, ve které se brambory vaří,“ podělil se o své tipy Klopotenko.

Kdo je Jevgenij Klopotenko?

Jevgenij Viktorovič Klopotenko je ukrajinský šéfkuchař, restauratér, sociální aktivista, blogger a televizní moderátor. Spoluzakladatel restaurace „Před sto lety“ (Kyjev) a bistra „Jiní“ (Lvov), autor populárního ukrajinského kulinářského webu klopotenko.com, píše Wikipedie.

Kdy přidávat sůl do vody na vaření brambor

Při přidávání soli je třeba mít na paměti, že její množství je třeba vypočítat s ohledem na množství vody, nikoli na množství brambor. Můžete se držet poměru 1 polévková lžíce soli na 2 litry vody.

Blogerka, která publikuje videa na kanálu YouTube „Yaskrave Sontse“, poznamenala, že brambory by se měly solit na začátku vaření.

Podívejte se na video o tom, jak uvařit chutné brambory:

Co je známo o „Snidanok z 1+1“

„Snidanok z 1+1“ je ranní pořad televizního kanálu 1+1, který vyrábí společnost 1+1 Media. Pořad trvá tři hodiny a je nejdelší živou ranní show na Ukrajině. „Snidanok z 1+1“ servíruje ve vysílání zprávy, zábavu, užitečné rady a rozhovory se zajímavými hosty. Podle Wikipedie program obsahuje několik ranních vydání TSN.

„Snidanok z 1+1“ má vlastní hudební studio, takže v pořadu zaznívá živá hudba. Kanál „Snidanku z 1+1“ na YouTube odebírá více než 500 000 uživatelů.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: