Miliony lidí na celé planetě milují přípravu smažených vajec, zejména k snídani, ale takto se připravují jen velmi zřídka.
Co jen se lidstvo nenaučilo dělat s obyčejným slepičím vejcem. A vařit je, smažit je a pít je syrové. A existuje mnoho dalších variant jeho použití. Zastavme se však u smaženého vejce. Vždyť je to jedna z nejběžnějších klasických snídaní na celém světě.
Existuje několik jedinečných způsobů přípravy vajec, které můžeme prozkoumat, píše The Takeout. O jednom z nich jste ještě neslyšeli. Řeč je o vejcích na španělský způsob.
Tradiční způsob smažení vajec spočívá ve smažení na malém množství oleje nebo másla, zatímco smažená vejce po španělsku se hojně polévají horkým olejem. Výsledkem je dokonalost na pánvi – křupavá, zlatavá, jemná smažená vejce s bohatým, tekutým žloutkem.
Jak připravit smažená vejce po španělsku
Klíčem k přípravě vajec na španělský způsob je množství oleje, které se při vaření použije. Zde budete potřebovat velké množství olivového oleje!
Při přípravě vajec na španělský způsob rozehřejte olivový olej na středně vysoké teplotě a dbejte na to, aby pánev pokrýval do půl centimetru. Jakmile je olej rozpálený, snižte teplotu na středně nízkou, do rozehřátého oleje rozklepněte vejce a během jeho vaření vezměte lžíci a na minutu do horkého oleje vložte bílek a žloutek.
Výsledkem tohoto jednoduchého kroku je křupavá, krajkovitá struktura na okrajích vejce, zatímco žloutek zůstane uvařený, teplý a dokonale tekutý.