Pečení s domácím tvarohem je vždy dobrý nápad.
Domácí tvaroh lze použít nejen jako náplň, ale lze z něj připravit i těsto na sušenky. Vyjde vám velmi chutně. Pro výrobu tvarohových sušenek je optimální vzít tvaroh s obsahem tuku alespoň 5 %. Není příliš suchý, takže díky němu bude pečivo křehké a chutné. Recept byl sdílen na webových stránkách Rud. Domácí tvaroh obsahuje zdravé bílkoviny a vápník. Toto pečivo může být bábovka i dietní. A do těchto sušenek se přidávají jablka, díky nimž jsou ještě chutnější.
Tvarohové sušenky s jablky
Složení: 1:
- 9% tvaroh – 250 g;
- mouka – 250 g;
- kefír 2,5 % – 100 g;
- špetka soli;
- cukr – 9 lžiček;
- moučkový cukr;
- dvě jablka;
- cukr – 1 lžička;
- skořice.
Příprava:
- Tvaroh je třeba prohníst, utřít s cukrem a solí. Můžete ho vyšlehat mixérem nebo jen rukama. Kefír vlijeme do tvarohu, promícháme a po troškách přidáváme mouku. Měli bychom získat měkké pružné sušenky.
- Na náplň nakrájejte jablka na malé kousky. Těsto rozdělte na dvě části. Každý díl rozválejte na tenký plát o tloušťce 3 mm. Těsto rozdělte na malé čtverce o rozměrech asi 5 × 5 cm. Na každý čtverec položte několik nakrájených jablek, posypte je cukrem a skořicí a oba protilehlé konce čtverce přitiskněte k sobě.
- Plech vyložte pergamenem. Toto těsto je nepřilnavé, takže ho nemusíte vymazávat. Pečeme v troubě, dokud není těsto upečené. Asi 20 minut, záleží na vaší troubě.