Lepší než v obchodě: recept na domácí čokoládové máslo

Pomerančová kůra dodá čokoládovému máslu zvláštní chuťový akcent a učiní ho ještě aromatičtějším.

Voňavé čokoládové máslo s výraznou chutí nemusíte kupovat. Můžete si ho vyrobit doma a bude ještě aromatičtější než máslo koupené v obchodě. Známá ukrajinská kuchařská blogerka Valeria Velygura vypráví a ukazuje, jak ho vyrobit.

Čokoládové máslo

Složení:

  • čokoláda – 100 gr;
  • máslo (82,5 %) – 200 g;
  • kůra z 1 pomeranče;
  • skořice – 1/2 lžičky;
  • kakao – 20 g.

Způsob přípravy:

  1. V hrnci přiveďte vodu k varu a ztlumte oheň. Na vrch položte nádobu s čokoládou tak, aby se nedotýkala vody, a nechte ji rozpustit. Mícháme, aby se zcela rozpustila, přidáme měkké máslo a udržujeme na ohni, jak je ukázáno ve videu, dokud se nerozpustí.
  2. Směs odstavte z ohně, přidejte pomerančovou kůru, skořici, kakao a důkladně promíchejte. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a nalijte do formiček. Vložte do lednice, dokud neztuhne (2-3 hodiny). ⠀
  3. Aby bylo možné máslo z formy vyjmout a uložit do máslenky, je lepší použít při vylévání silikonovou nebo plastovou formu. Máslo by se nemělo dávat do lednice, ale posílat přes noc do Poté formu vyjměte a dejte ji na několik hodin do lednice, aby se rozmrazila.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: