Pomerančová kůra dodá čokoládovému máslu zvláštní chuťový akcent a učiní ho ještě aromatičtějším.
Voňavé čokoládové máslo s výraznou chutí nemusíte kupovat. Můžete si ho vyrobit doma a bude ještě aromatičtější než máslo koupené v obchodě. Známá ukrajinská kuchařská blogerka Valeria Velygura vypráví a ukazuje, jak ho vyrobit.
Čokoládové máslo
Složení:
- čokoláda – 100 gr;
- máslo (82,5 %) – 200 g;
- kůra z 1 pomeranče;
- skořice – 1/2 lžičky;
- kakao – 20 g.
Způsob přípravy:
- V hrnci přiveďte vodu k varu a ztlumte oheň. Na vrch položte nádobu s čokoládou tak, aby se nedotýkala vody, a nechte ji rozpustit. Mícháme, aby se zcela rozpustila, přidáme měkké máslo a udržujeme na ohni, jak je ukázáno ve videu, dokud se nerozpustí.
- Směs odstavte z ohně, přidejte pomerančovou kůru, skořici, kakao a důkladně promíchejte. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a nalijte do formiček. Vložte do lednice, dokud neztuhne (2-3 hodiny). ⠀
- Aby bylo možné máslo z formy vyjmout a uložit do máslenky, je lepší použít při vylévání silikonovou nebo plastovou formu. Máslo by se nemělo dávat do lednice, ale posílat přes noc do Poté formu vyjměte a dejte ji na několik hodin do lednice, aby se rozmrazila.