Jak připravit lahodná sázená vejce s další ingrediencí od Gordona Ramsayho

Pošírovaná vejce jsou něco, co se snaží udělat každý milovník slepičích vajec.

Miliony lidí milují vejce. Ať už vařená nebo smažená, k snídani, obědu nebo večeři, na tom nezáleží. Přitom existuje mnoho receptů, které je poměrně obtížné uvést do praxe. Platí to zejména pro vejce na sázenku. Je totiž obtížné dosáhnout toho, aby byl bílek hustý a žloutek zůstal tekutý. To je skutečná dovednost, kterou chce mnoho lidí zvládnout.

Díky slavnému šéfkuchaři Gordonu Ramsaymu se můžeme dokonalému výsledku přiblížit, píše Express. Podle něj celé tajemství spočívá v přidání jednoduché přísady do vody při vaření pošírovaných vajec. O svou metodu se podělil na TikToku a začínající kuchaři se radovali, že konečně odhalil své tajemství. Nejprve je podle něj třeba přivést vodu k mírnému varu.

Pak vodu lehce osolte a přidejte trochu octa. Podle Gordona to „zpevní“ bílek a také obalí bílek kolem žloutku. Před přidáním vejce vodu jemně promíchejte.

„Vezměte vejce a velmi opatrně ho rozklepněte do misky. To vám umožní jemně ho spustit do vody. Co se stane potom? Bílek začne obalovat žloutek a vytvoří toto krásné pošírované vejce, které vypadá téměř jako mozzarella koule. Udržujte vodu v mírném varu a pak teplotu ztlumte,“ řekl Ramsay.

Pak je třeba vejce obrátit tak, aby bylo hezkou stranou nahoře. Velmi opatrně ho musíte vyjmout na papírovou utěrku a pak opatrně použít lžíci.

Papír pomůže absorbovat přebytečnou vodu.

Většina odborníků doporučuje vařit vejce asi tři minuty, aby bílky zůstaly husté a žloutky tekuté.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 4 from 5 )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: