K přípravě těchto lahodných citronových koláčů potřebujete jen několik ingrediencí.
Citronové koláče s tvarohem jsou vynikající a snadno se připravují. K přípravě těchto svěžích tyčinek s krásným klasickým sušenkovým základem stačí jen pár ingrediencí. Jedná se o opravdu jednoduchý recept sdílený na webu Recipe Tin Eats.
Citronové koláče
Složení: Citronová šťáva, citronová šťáva, citronová šťáva, citronová šťáva:
- 3/4 hrnku hladké mouky;
- 1/4 šálku rýžové mouky (nebo kukuřičného škrobu);
- 1/2 šálku moučkového cukru;
- 1/4 lžičky soli;
- 110 g másla nakrájeného na kostičky o průměru 1 cm;
- Na citronový tvaroh:
- 3 velká vejce;
- 1 šálek moučkového cukru;
- 2 lžíce hladké mouky;
- 1 polévková lžíce citronové kůry (před odšťavněním);
- 1/2 šálku citronové šťávy (2-3 citrony).
Příprava:
- Předehřejte troubu na 180 °C. Čtvercovou formu o průměru 20 cm vymažte olejem a vyložte ji pečicím papírem/pergamenem.
- Ingredience na základ na chlebíčky vložte do kuchyňského robotu vybaveného standardním „S“ nožem. Rozmělněte 5-10krát, dokud směs nebude připomínat písek. Totéž můžete udělat rukama: mouku a máslo rozetřete dohromady. Vložte do formy, rozprostřete a pevně přitlačte.
- Základ pečte 20 minut nebo dokud není po okrajích zlatavý a uprostřed světle zlatý. Vyjměte z trouby. Před zalitím kurdějemi ho nemusíte nechat vychladnout.
- Citronový tvaroh – zatímco se základ peče, dejte ingredience na citronovou náplň do mísy a vyšlehejte je dohladka.
- Pečte 20 minut. Základ přelijte citronovým tvarohem a pečte ještě 20 minut, dokud náplň neztuhne, ale je stále měkká.
- Vyjměte z trouby a nechte 1 hodinu vychladnout na stole, poté vyjměte do lednice a nechte alespoň 2 hodiny odležet. Nakrájejte na čtverce a posypte moučkovým cukrem.
- Rýžová mouka v tomto receptu dodává základu tradiční drobivou strukturu sušenek. Používá se také kukuřičná mouka/kukuřičný škrob, který dodává sušenkám strukturu, která se více „rozplývá v ústech“. Obě varianty jsou vynikající.