Tato míchaná vajíčka jsou ideální pro rychlou a zdravou snídani.
Vejce jsou skvělou zdravou variantou snídaně, zejména v podobě míchaných vajec. Někdy se však může stát, že jsou gumová a žilnatá nebo suchá a drobivá, což není vůbec chutné. Autorka kuchařky a přispěvatelka kuchařského blogu The Mediterranean Dish Susie Karadshehová se podle deníku Express podělila o svůj recept na míchaná vejce, která jsou „luxusně krémová a měkká“ a jsou ideální pro rychlou a zdravou snídani. Vyžaduje pouze jednu ingredienci navíc – řecký jogurt.
„Tento jednoduchý doplněk zvýrazní chuť, zvýší obsah bílkovin a dodá vám ta nejkrémovější a nejjemnější míchaná vajíčka. Jogurt vytváří neodolatelnou bohatost, krémovější strukturu a nejlehčí chuť. Navíc je zdravou – a chuťově výraznější – alternativou smetany, která se obvykle používá v receptech na míchaná vajíčka,“ řekla nám.
Recept
Složení (na dvě porce)
- Čtyři velká vejce
- Mořská sůl
- Extra panenský olivový olej
- Dvě až tři lžíce řeckého jogurtu
- Jedna lžíce nasekané zelené cibule
Příprava:
- Nejprve si připravte vejce, která přidejte do malé misky a ochuťte je velkou špetkou soli. Přidejte jednu lžičku olivového oleje a vyšlehejte do hladka.
- Dochucení solí, dokud jsou vejce syrová, „udrží“ více vlhkosti při vaření.
- Do malé nepřilnavé pánve přidejte jednu až dvě lžíce olivového oleje a postavte ji na střední teplotu. Olivový olej zahřívejte jen asi 30 sekund a poté přidejte rozšlehaná vejce.
- Panenský olivový olej dodá vajíčkům prvek „bohatosti“ a „udělá je ještě vlhčí a nadýchanější“.
- Vejce smažte na mírném ohni za pravidelného míchání stěrkou, dokud nezačnou tuhnout – měly by v nich zůstat vlhké části.
- Poté vypněte oheň a přidejte řecký jogurt. Stále míchejte, dokud se jogurt zcela nespojí a vejce nezhoustnou. Ochutnejte a upravte koření.
- Míchaná vajíčka přendejte na talíře, ozdobte zelenou cibulkou a vychutnejte si lahodný pokrm.