Nejjednodušší kefírové těsto: recept na litý koláč s kuřecím masem

Kromě kuřete do koláče vložíme tvrdý sýr a houby. A pokrm se ukáže jako úžasně chutný.

Plněné koláče jsou dobré, protože se nemusíte dlouho zabývat těstem. Stačí nalít náplň a upéct v troubě. Pokrm je pak vydatný a šťavnatý. Pokud máte lesní houby – uvařte z nich, ale můžete použít jakékoliv houby podle své chuti: hlívu ústřičnou nebo žampiony, píše Focus.

Plněný koláč s kuřecím masem

Složení: 1:

  • mleté kuřecí maso – 400 g;
  • houby – 400 g;
  • tvrdý sýr – 150 g;
  • jedna cibule;
  • rostlinný olej – 50 g
  • koriandr – 10 g;
  • petržel – 10 g;
  • sůl, čerstvě mletý černý pepř.

Na těsto:

  • Kefír – 400 ml;
  • mouka – 200 g;
  • dvě vejce;
  • kvásek – 1 lžička se sklíčkem;
  • cukr – 1/2 lžičky;
  • sůl – 1/4 lžičky.

Příprava:

  1. Nejprve si připravte těsto. Vejce rozbijte do mísy, přidejte cukr a sůl a šlehejte do lehké pěny. Do mísy vlijte kefír a dobře promíchejte.
  2. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a za důkladného míchání postupně přisypáváme do kefírovo-vajíčkové směsi. Můžete tak učinit metličkou nebo mixérem. Těsto nechte 15 minut odležet.
  3. A připravte si náplň. Nakrájejte houby a osmahněte je na pánvi rozehřáté na rostlinném oleji. Cibuli nakrájejte nadrobno, stejně jako bylinky, přidejte ke kuřecímu masu, osolte a opepřete.
  4. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Koláčovou formu vymažte rostlinným olejem. Do formy nalijte asi polovinu těsta. Do první vrstvy dejte houby, na ně položte mleté maso a zasypte sýrem. Nádivku naplňte zbytkem těsta. Urovnejte a pošlete do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 40-45 minut. Dřevěnou špejlí zkontrolujeme, zda jsou hotové.
  5. Koláč vyjměte z trouby a nechte mírně vychladnout.
  6. Mleté kuřecí maso na náplň můžete vynechat z pečení. A pokud použijete kuřecí filo kousky, je lepší je osmažit, nebo použít již uvařené kuřecí maso. Na pánev rozehřátou na rostlinném oleji nejprve vložte nakrájenou cibuli a 3-5 minut ji poduste, poté přidejte kousky fila a za stálého míchání smažte dalších 5-7 minut. Pokud nemáte rádi koriandr, nedávejte ho tam, nebo ho nahraďte jinými bylinkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Loděnice Ostrava

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: