Na přípravu buchet budete potřebovat několik ingrediencí.
Domácí buchty jsou ve Velké Británii nezbytnou součástí odpoledního čaje se sraženou smetanou a džemem. Nejen tato země však tyto dobroty miluje. Proto se šéfkuchařka IGTV Claude McKenna podělila o recept na své oblíbené scones, jejichž příprava není tak složitá, jak si mnozí myslí, píše Express.
„Tyto buchty zvládne připravit každý, protože recept je velmi jednoduchý,“ ujistila.
Podle šéfkuchařky lze podle tohoto receptu buchty připravit s různými náplněmi, například čokoládovou nebo bobulovou. Buchtičky lze připravit i slané, a to přidáním sýra a bylinek.
Recept
Ingredience na 10 housek:
- 450 g hladké mouky;
- dvě lžičky prášku do pečiva;
- dvě lžičky cukru;
- špetka mořské soli;
- 100 g másla, vychlazeného a nakrájeného na kostičky;
- 300 ml mléka.
Způsob přípravy
- Nejprve předehřejte troubu na 200 °C. Na těsto prosejte mouku a prášek do pečiva do velké mísy. Poté přidejte cukr a špetku soli.
- Konečky prstů vmíchejte máslo do moučné směsi, dokud nebude připomínat jemnou strouhanku. Poté postupně přilévejte mléko, aby vzniklo vláčné těsto.
- Těsto rozválejte na povrchu posypaném moukou na tloušťku jednoho centimetru.
- Vykrajujte kolečka pomocí vykrajovátka nebo obrácené sklenice. Bochánky potřeme zbylým mlékem a posypeme cukrem. Kolečka položte na plech vysypaný moukou.
- Pečte v předehřáté troubě 15 minut.
- Po upečení nechte vychladnout na mřížce.